Lakovic lidera el triomf de l’AXA Barça (85-89)

27.10.2007 22:12

Roger Bogunyà

L’AXA Barça ha superat l’Akasvayu Girona a Fontajau (85-89) en un partit vibrant fins l’últim minut de la pròrroga. Lakovic, amb 30 punts, ha estat la gran referència en atac dels blaugranes.

Els primers tres parcials han estat favorables al Barça, però el quart ha estat de 19-12 per als locals. Al final, 74-74. El partit s’ha vist condemnat a una pròrroga que, com la resta del partit, ha estat molt igualada. La sang freda dels visitants, liderats per un Lakovic que ha batut el seu rècord d’anotació a l’ACB (30 punts), ha estat clau perquè els d’Ivanovic sumessin la seva quarta victòria a la Lliga.

Encert dels homes exteriors

Lakovic, Ilyasova i Morandais han estat molt encertats en els minuts inicials del partit. Fruit d’aquesta eficàcia, sobretot des de la línia de tres, els blaugranes han aconseguit un màxim avantatge de set punts (5-12). Els locals, en canvi, no han aprofitat les nombroses faltes dels d’Ivanovic i han errat força tirs lliures. Lakovic, Kasun i Morandais s’han carregat ràpidament amb dues personals.

L’Akasvayu, tot i el mal percentatge des del tir lliure, ha retallat distàncies gràcies a la bona feina de Vroman sota el tauler. El pivot americà ha anotat 8 punts en el primer quart.

Lakovic exerceix de líder

Després del 16-19 amb què ha finalitzat el període inicial, el partit ha entrat en una dinàmica d’intercanvi de cistelles que s’ha allargat fins als instants finals del segon quart. En aquest tram, Lakovic ha exercit de líder dels blaugranes i ha encadenat diverses cistelles, que li han permès arribar a la mitja part amb 16 punts anotats i una valoració de 17.

L’encert dels homes exteriors locals en possessions gairebé esgotades i també el de Marc Gasol, però, han impedit que l’AXA Barça aconseguís despenjar-se en el marcador a la mitja part (36-40).

Torna Grimau

L’AXA Barça ha sortit amb molta empenta a la represa, i ha arribat a gaudir d’un màxim avantatge de deu punts (38-48). Però, com ha estat habitual durant tot el partit, l’Akasvayu no ha permès que la diferència fos major i s’ha tornat a apropar amb diversos parcials. El marcador s'ha mogut entre la franja de tres i sis punts favorables als visitants.

En aquest tercer període hi ha hagut un dels debuts més esperats dels blaugranes, i és que Roger Grimau s’ha estrenat aquesta temporada amb els d’Ivanovic, una vegada superada la seva lesió a la mà dreta. El català ha anotat 2 punts a Girona.

Parcial perillós

Un 7-0 de parcial a l’inici del darrer quart ha fet embogir Fontajau. L’AXA Barça, espès en atac, ha vist com l’Akasvayu completava diversos contracops per deixar el partit més igualat que mai (62-62).

A partir d’aquí, nervis a tots dos bàndols, amb jugades imprecises que només han trobat un oasi en Lakovic, que ha connectat dos triples decisius. L’emoció ha arribat al límit en el minut 39 amb el 74-74, en què cap dels dos equips ha aconseguit anotar i s’ha arribat a la pròrroga.

La no-precipitació, clau

En aquests cinc minuts decisius, el Barça ha actuat amb més calma que els locals, que, massa precipitats, no han triat les millors opcions de tir. Trias, Lakovic i Pepe Sánchez, sovint des del llançament lliure, han estat els encarregats d’agafar la responsabilitat en els instants clau del partit. I han estat a l’alçada. Han arribat a l’últim minut amb el partit decidit. Al final, 85-89 i els blaugranes que han acabat amb la imbatibilitat dels gironins.

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.