L’AXA FCB treballa per guanyar (69-65)

21.10.2007 14:22

El Gran Canària no ha tornat a sorprendre els blaugranes. L’AXA Barça ha sabut treballar per remuntar una sortida fluixa i aprofitar les rendes agafades entre el segon i el tercer quart per sumar la victòria al final.

El partit no ha començat bé. La poca tensió en el joc, en l’esport d’elit, passa factura. El Gran Canària Grupo Dunas ho ha vist clar i en poc més de cinc minuts guanyaven de set punts. El temps mort ha estat obligat per part d’Ivanovic però la resposta s’ha fet esperar. Amb un Kornel David solvent i el suport dels homes exteriors (amb Carl English com a segon màxim encistellador del Gran Canària, amb 14 punts), els de Salva Maldonado aconseguien un marge de 10 punts en el primer període (10-20).

Segon i tercer quart, en ascens

qm3d9915.jpgPerò els blaugranes s’han posat seriosament a defensar i el resultat s’ha vist ràpidament. Mario Kasun intimidava sota el cèrcol i Jaka Lakovic les clavava des de més enllà dels 6,25. El Gran Canària no tenia alè per mantenir el ritme fort dels locals. Una estratègia que ha donat els fruits ja abans del descans. Empat a 30 amb una mica també d’espectacle. Lakovic ha buscat Fran Vázquez i l’alley-hoop posava punt i final a la primera meitat.

A la represa els blaugranes han forçat una mica més els canaris. Bona defensa i també més encert, tot i que les pèrdues de pilota mantenien amb els peus a terra el Barça. L’AXA ha ratllat els 20 punts de màxima diferència i el partit ja semblava que entrava en una altra òrbita, llunyana per als de Maldonado. També el joc amb els dos bases, Jaka Lakovic i Pepe Sánchez, ha tranquil•litzat el bàsquet del Barça. L’alternativa tàctica ha estat l’escollida fins al final del partit.

Kasun posa les pautes

qm3d9943.jpgMario Kasun ha estat el denominador comú d’aquest control. El pivot ha sumat 12 punts en poc més de 21 minuts. La meitat han estat des de la línia de personals. Els pivots del Gran Canària només el podien aturar amb faltes. Però tot el desgast també ha passat factura. I és que Mario encara arrossega molèsties a l’esquena. Uns problemes físics que han comportat que el mateix pivot demanés el canvi. Això ha passat quan faltaven tres minuts per a la conclusió del tercer període amb un 54-36.

Patiment al final

El matx, però, no estava sentenciat. El llast blaugrana han tornat a ser les pèrdues de pilota, algunes innocents, que han ajudat que el Gran Canària tornés de ple al partit. El Barça jugava amb el crono a favor i això ha ajudat a sumar la tercera victòria de l’ACB.

qm3d9999.jpgEl proper objectiu és europeu. Els blaugranes viatjaran dimarts cap a Belgrad. L’Eurolliga comença amb el partit Partizan-AXA FC Barcelona.

Fes clic aquí per accedir a l’estadística oficial del partit.