Una estrena completa (81-64)

13.10.2007 23:35

L’AXA Barça ha derrotat l'Estudiantes per 17 punts de diferència i ha ofert al Palau un partit distret de bàsquet, refermat amb el triomf final. L’encert ofensiu de la primera meitat i la millora defensiva del segon temps han estat claus.

Les premisses per derrotar l’Estudiantes a la segona jornada ACB era impedir que corrés. I els blaugranes no només ho han evitat sinó que els de Dusko Ivanovic han estat letals. Amb Ersan Ilyasova inaugurant el marcador d’un Palau que estrenava la temporada ACB amb l’equip, l’AXA Barça ha deixat l’Estudiantes mig aturat. Els de Mariano de Pablos no han trobat alternatives a un marcador que acabava el primer parcial amb 27-17. Ni al marcador ni tampoc a la rèplica als homes en pista.

Basile referent

Gianluca Basile ha tingut el dia i el canell molt fi. L’escorta italià s’ha aprofitat de la velocitat de les accions d’atac per trobar espais. I ‘Baso’ no ha fallat. El dorsal 5 blaugrana ha acabat sent el màxim anotador del partit amb 21 punts i un 24 de valoració.

qm3d8259.jpgPer sort per al joc global de l’AXA Barça, hi ha hagut més incorporacions en positiu. Per a l’Estudiantes l’actuació de Jordi Trias ha suposat un autèntic maldecap. Des del darrere, recuperant pilotes (9 rebots en total), el gironí ha treballat de valent. La firma més explosiva l’ha posada Fran Vázquez, també molt actiu. El gallec ja ha esmaixat l’anella al final del primer quart i ha acabat el partit amb dos mats més. També Mario Kasun ha pogut intimidar, tot i que les molèsties que arrossega a l’esquena des de l’Europeu l’han fet marxar a la banqueta amb dolor.

Ilyasova i Morandais, de suport

Tot plegat ajudava que les diferències augmentessin fins arribar als 18 punts de màxim desavantatge per a un Estudiantes que podia fer ben poc. Florent Pietrus ho intentava i a la represa també el jove Javier Beirán. Però ni encadenant dos triples pràcticament consecutius Beirán no ha fet tremolar un Barça que ha reforçat la defensa tot just veure que els col•legials s’apropaven al marcador (49-40 al tercer quart després d’una cistella d’Hernán Jasen.

De fet, no ha estat res ja que Michel Morandais i Ersan Ilyasova també es mantenien molt vius. L’ala-pivot turc ha jugat una mica més de 18 minuts i ha acabat amb 10 punts, sis dels quals han estat triples. La combinació de les posicions de ‘3’ i de ‘4’ pot donar un ventall ampli de rotacions als blaugranes.

Morandais també ha estat encertat des dels 6.25: 5 de 7 tirs convertits per al francès.

Millora sòlida

L’AXA Barça tancava el tercer quart amb un 66-49 que consolidava la tònica del matx. Els de Dusko Ivanovic no han patit ja fins al final. El darrer parcial ha estat d’empat a 15 però el partit ja estava vist per a sentència. QM3D8494.jpgLa impressió que ha quedat ha estat positiva i, tot i que l’Estudiantes no és l’equip d’altres temporades, el joc blaugrana sí que ha estat bo en molts compassos del partit i compacte.

Acker i Grimau, ben aviat

Exemple de la bona feina de l’equip ha estat el minut simbòlic que han tingut els joves Nihat Djedovic i Alex Hernández. Álex ha mogut bé la pilota en la darrera acció de partit buscant Jordi Trias i, aquest, Fran Vázquez, que ha fet el 81-64 final. També ha tingut temps de joc Albert Moncasi. En quatre minuts el pivot ha capturat un rebot ofensiu.

També és una bona notícia el fet que Alex Acker i Roger Grimau podran incorporar-se d'aquí poc a l’equip. I més ara que comencen els dos partits per setmana. Possiblement els propers dies els dos jugadors que han estat lesionats fins ara ja s’afegiran als entrenaments de grup.

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.