Adéu a la final (74-67)

29.09.2007 00:47

Meritxell Infante

L’AXA Barça ha caigut en semifinals de la Supercopa ACB davant l’amfitrió, el iurbentia Bilbao, amb un resultat de 74 a 67. Els blaugranes no han pogut donar la volta al marcador d’un partit que els bascos han dominat de bon principi.

La derrota en semifinals davant el iurbentia Bilbao ha deixat l’AXA Barça fora de la final del primer títol de la temporada. Davant l’equip amfitrió, que ha rebut el suport incondicional dels aficionats del Bizkaia Arena, els blaugranes no han pogut remuntar l’avantatge inicial dels bascos per fer-se amb la victòria. Ni la gran actuació de Lakovic ni el parcial 0-14 blaugrana del segon quart han permès que els d’Ivanovic aconseguissin donar la volta al marcador, tot i acostar-se a cinc punts al darrer quart. Els barcelonistes s’han carregat de faltes de bon principi i els de Vidorreta ho han aprofitat, amb 34 de 40 en tirs lliures.

La sortida del iurbentia, definitiva

El iurbentia Bilbao ha sortit molt fort i ha pres la iniciativa del joc amb intensitat, impulsat per la seva afició. Tot i que Marconato inaugurava el marcador els blaugranes no han tornat a veure cistella fins als cinc minuts ((10-4). Amb Huertas liderant el joc de l’equip basc i Weis letal sota el ferro, els d’Ivanovic s’han deixat sorprendre en el primer quart, que ha acabat amb el 22 a 11 al marcador.

La reacció blaugrana, 0-14

SCP_AXA_FCBCN_-_IURBENTIA_BB_2x1x.JPGPerò l’AXA Barça ha sabut reaccionar a l’inici del segon període. Els blaugranes aconseguien un esplèndid parcial, 0-14, amb el qual aconseguien donar la volta al marcador (24-25). Els millors moments dels d’Ivanovic s’han viscut amb els dos bases, Lakovic i Sánchez, en pista. Però la bona ratxa blaugrana es veia tallada amb els triples de Huertas i Lewis, que tornaven el domini del resultat al iurbentia. Al descans, la diferència afavoria el Bilbao per nou punts, 38-29.

Taules al tercer quart

En el tercer quart, els blaugranes tornaven a reduir distàncies amb ofici, amb un encertat Mario Kasun sota el cèrcol i les esmaixades de Fran Vázquez. Però després del 45 a 41 que acostava els blaugranes al seu rival, els locals tornaven a recuperar l’avantatge de nou punts del descans en el període més igualat del partit, amb 20 punts per cada equip.

Darrer esforç blaugrana

SCP_AXA_FCBCN_-_IURBENTIA_BB_6x1x.JPGEn el darrer quart, ni els triples de Lakovic –jugador més valuós del partit amb 23 punts- aconseguien trencar el ritme del partit i els blaugranes no arribaven a acostar-se a més de cinc punts. Una antiesportiva a Pepe Sánchez a menys de tres minuts del final donava un nou avantatge al iurbentia que no ha desaprofitat per decantar la victòria de la seva banda. Els blaugranes han fet el darrer intent però amb els bascos crescuts ja ha estat impossible.

Fes clic aquí per veure les estadístiques del partit.