Boston, campió

18.06.2008 11:21

Els Celtics són els nous campions de l’NBA. L’equip de Boston va deixar sense arguments els Lakers al sisè partit de la final (131-92) i torna al més alt de la millor Lliga del món amb el seu 17è títol. L'exblaugrana Gasol es queda sense anell.

Boston arribava minvat físicament –Pierce, Perkins i Rondo tenien alguns problemes– però inflat de ganes anímicament. I l’empenta va ser suficient per adjudicar-se el campionat gairebé al descans (58-35).

Kobe Bryant no va fer res més que reconèixer la superioritat del rival: “El Boston ha fet la millor defensa que he vist en tot el play-off”. I és que els Lakers mai no van poder plantar cara al Boston. Els parcials sempre van ser inferiors. Anar a remolc i intentar salvar un altre partit decisiu va ser una fita impossible d’aconseguir.

Gasol, poc protagonisme

El líder del Los Angeles va ser el millor del seu equip però ni Bryant ni la resta dels seus companys van poder tallar les ales als de Doc Rivers. Ni els 22 punts de Kobe, els 14 de Lamar Odom, que també va agafat 10 rebots, ni els 12 de Farmar, ni els 11 de Pau Gasol, amb 8 rebots en la seva estadística, van ser suficients.

El Boston creixia de minut a minut. Kevin Garnett va ser incommensurable. Doble figura per al pivot titular dels Celtics (26 punts i 14 rebots). Ray Allen també va dur les regnes al Garden. Però, tot i que va tenir una actuació més discreta que en els cinc partits anteriors, Paul Pierce va ser nomenat el jugador més valuós de la final. 17 punts i 10 rebots per a l’aler que va aixecar orgullós la Copa de campió de la temporada 2007/08.

La celebració dels campions. Foto: Nathaniel S. Butler / NBAE / Getty Images