Gasol i els Lakers, cap a Boston

16.06.2008 11:33

Gasol i els Lakers traslladen la final a Boston

Els Lakers han aconseguit forçar el sisè partit de la final de l’NBA. Pau Gasol amb 19 punts i 13 rebots ha estat un dels artífexs de la segona victòria dels de Los Angeles (103-98) juntament amb Kobe Bryant i Lamar Odom.

Si al quart partit de la final Boston va passar la mà per la cara a Los Angeles, la reacció dels de Phil Jackson ha estat fulgurant i, a més, obligada. Un triomf més de Boston donaria l’anell de campió als Celtics. I això és el que ha impedit, de moment, Los Angeles.

Amb una sortida excel•lent dels Lakers (39-22), Boston només ha tingut el referent d’un incommensurable Paul Pierce per plantar cara al rival. Kevin Garnett ha estat superat per Gasol. El català ha tornat a firmar una doble figura, 19 punts i 13 rebots. El pivot de Los Angeles ha estat el segon jugador amb més minuts en pista, per darrere de Kobe Bryant. També cal mencionar el poder intimidador de Lamar Odom, amb 20 punts, 11 rebots i 4 taps.

Bryant ha tornat a ser el gran líder que necessiten els de l’oest. I en el quart matx l’han fet valer. Boston no s’ha encongit. La resposta dels de Doc Rivers no s’ha fet esperar. Al segon període, els Celtics reduïen part del desavantatge i arribaven al descans amb un 55-52. Però els Lakers han estat el suficientment agressius i han estat encertats per impedir el final fatídic per a ells.

Una esmaixada al darrer minut de Kobe Bryant ha deixat palesa que encara queda molta final en joc.

Amb el 3-2 els Celtics disposaran del Garden de suport. Queden dos partits de la final. A Boston només li cal un triomf i els Lakers han d’intentar guanyar-ne dos.