El derbi català, a la final

Bàsquet base

14.06.2008 22:23

El derbi català, a la final del Campionat d'Espanya

L’AXA FC Barcelona s’ha classificat per disputar la final del Campionat d’Espanya cadet. Els blaugranes han derrotat l’Unicaja a la semifinal. En l’altra eliminatòria, el Joventut s’ha desfet del Gran Canària.

Diumenge a les 12.30 h al Pavelló Municipal de Castelló el FC Barcelona es juga el títol del Campionat d’Espanya. Els d’Iñigo Zorzano han guanyat l’Unicaja a la segona semifinal del torneig per 59-77. El partit es presentava més difícil del que ha estat.

Tot i que els malaguenys han sortit forts i han aconseguit uns petits avantatges, de seguida les rotacions blaugranes s’han notat. El primer parcial ha acabat amb victòria blaugrana per 17-21. Les diferències han començat a créixer ja al segon quart. Al descans el Barça guanyava per 27-39. Però aquí no ha acabat la intimidació del Barça. Michel Acosta, Àngel Aparicio i Carles Marzo han estat els caps visibles d’un equip que ha aconseguit una màxima de 24 punts.

Amb una banqueta molt compensada com la blaugrana, l’Unicaja no ha pogut mantenir un ritme constant. Tot i els 20 punts i 17 rebots d’Elhadji Malick i els 16 punts de Tautvydas Sabonis per part malaguenya, el Barça ha superat amb escreix el seu rival a la semifinal.

El Joventut guanya de 19 punts

D’altra banda, el Joventut de Badalona s’ha desfet del Gran Canària per 76-57. En el quadre verd-i-negre han destacat Alejandro Barrera, Joan Tomàs i Albert Ventura en un partit que els de Carles Duran han sentenciat pràcticament en deu minuts. El primer parcial ha acabat amb un 20-9. La màxima de tot el partit ha estat de 33 punts a favor, evidentment, dels badalonins.

Fes clic aquí per accedir a l’estadística oficial del partit.
Uns partits apassionants
Els derbis Barça-Penya han estat d’una qualitat i d’un gran nivell aquesta temporada. En fase regular del Campionat de Catalunya els blaugranes han estat capaços de guanyar els verd-i-negres a la segona fase. Això sí, en partits molt ajustats. Els dos equips s’han creuat també a la final del Torneig Genovès, que organitza el club de Xàtiva. El Barça va derrotar el Joventut per 89-85. Els de Badalona van tornar-los la moneda a la fase final del Campionat de Catalunya. A la final, la Penya va guanyar per tres punts (77-74) als darrers segons del partit.