Boston guanya el primer

06.06.2008 11:57

Pau Gasol va tenir un bon debut a les finals de l’NBA. Però tant ell com el seu equip, Los Angeles Lakers, no van poder sumar la primera victòria. Els Celtics van vèncer a Boston per 98-88. Paul Pierce va ser el gran protagonista del partit.

15 punts i 8 rebots va ser l’aportació de Pau Gasol al primer partit de la Final de l’NBA. L’exblaugrana va ser un dels líders dels Lakers a la pista. Juntament amb Lamar Odom van treballar de valent tant en atac com en defensa. Kobe Bryant va ser el màxim anotador del partit amb 24 punts, els mateixos que Kevin Garnett.

Però la figura del partit va ser Paul Pierce. Després de superar una greu lesió al genoll, Pierce ha arribat a la final en un estat de forma encoratjador. El dorsal 34 dels Celtics va ser el gran líder.

El matx va ser molt ajustat. Durant el primer quart, els de Boston van acabar amb un mínim avantatge (23-21). Però al descans Phil Jackson i els seus homes van capgirar el marcador. El parcial va ser de 23-30 (46-51).

Curiosament el revulsiu per part de l’equip de Los Angeles va ser Derek Fisher. El veterà base va tenir el suport d’Odom i Gasol. Amb un nou parcial de 6-14, els Lakers posaven contra les cordes els de Boston.

Però la teòrica falta d’experiència dels Celtics ni es va notar. De mica en mica, amb homes experimentats com Allen, Garnett i sobretot Pierce -22 punts i 4 rebots en 31 minuts en pista -, els locals van prendre el control del partit. El tercer quart va acabar amb un 77-73. Amb els de Doc Rivers ja en ratxa Los Angeles van poder fer-hi ben poc. El resultat final va ser de 98-88.

El segon partit de la final serà la matinada del 9 de juny també a Boston.