A una victòria de la final (90-93)

22.05.2008 23:33

L'AXA Barça es troba a una victòria de disputar la final de la Lliga ACB després de superar el DKV Joventut per 90 a 93. Els tirs lliures han estat claus, sobretot al darrer tram del partit. Acker i Lakovic han estat els jugadors més determinants.

Dissabte els homes de Xavi Pascual jugaran el seu segon partit de les semifinals del play-off de l'ACB al Palau Blaugrana contra el DKV Joventut. Una victòria més donaria l’accés a la final als barcelonistes. La classificació per a la final, a més, aporta el bitllet a l’Eurolliga.

Els blaugranes han guanyat els verd-i-negres en un partit de màxima tensió al primer enfrontament de la sèrie semifinal. El tercer quart ha estat clau per al conjunt barcelonista, ja que ha estat aleshores quan el Barça ha aconseguit la superioritat al marcador i no l'han perdut fins al final. Ni un gran Rudy Fernández durant els 40 minuts, ni un Moiso molt eficaç, encara que absent durant el tercer temps, han aconseguit superar al final l'AXA FC Barcelona.

Moiso i Rudy, connexió letal

basile_dkv_barxa.JPGMoiso i Rudy han estat els jugadors que pitjors moments li han fet passar a l'AXA Barça. El dorsal ‘22' del DKV Joventut ha estat clau en la defensa. Només començar el partit, el pivot ha taponat un llançament d’Ilyasova i, segons després, aprofitava un rebot per obrir el marcador (2-0). El conjunt blaugrana no s'ha quedat enrere, i ha lluitat dur fins a posar-se per davant al marcador. Basile i Ilyasova han estat els que han portat les regnes en atac.

L'AXA FC Barcelona no ha aconseguit desempallegar-se dels locals i a dos minuts per al final del quart s'han dut un gran ensurt. Rudy Fernández ha fet el triple que marcaria els tres primers punts d'un parcial d'11 a 0 favorable al DKV Joventut (24-25). Kasun i Acker reduïen les diferències abans d'anar-se'n al descans amb un tir de dos punts i un triple respectivament (24-20).

Es repeteix la mateixa història

Ilyasova ha ajustat el marcador només començar el segon quart, amb el 24 a 22. Poc li ha durat l'alegria al Barça. Rudy Fernández i Barton han encistellat dos triples i han augmentat les diferències (30-23). A partir d'aquest moment s'ha viscut a la pista un autèntic estira-i-arronsa. Ilyasova ha seguit portant la batuta del joc barcelonista. Moiso i Rudy han fet el corresponent per al DKV Joventut. Precisament el mallorquí ha tancat un parcial de 7 a 0, que col•locava al seu equip amb una renda de nou punts a dos minuts per finalitzar el segon quart.

Jaka Lakovic i Gary Neal han estat els blaugranes que han tancat el segon període a quatre punts del seu rival (42-38), tal com havia passat en el primer quart.

Canvi de papers

El tercer temps ha estat quan l'AXA FC Barcelona ha mostrat la seva màxima superioritat. Un gran Kasun ha estat el que ha marcat els primers compassos del joc blaugrana. A més el jugador barcelonista ha fet una gran tasca defensiva sota la cistella, aspecte que ha dificultat el joc de Moiso, que no ha tornat a encistellar en tot aquest període

Lakovic ha aconseguit l'empat per al Barça als sis minuts de començar el tercer quart (52-52). Poc després tornava a encistellar i posava per davant al seu equip (52-53). El DKV Joventut ha endurit el defensa, que ha provocat un gran nombre de faltes que el conjunt blaugrana ha convertit des de la línia del tir lliure. Acker també s'ha sumat a la festa del tir lliure, i ha tancat un parcial de 0 a 10 favorable al FC Barcelona. (52-56).

Els nervis han començat a aparèixer pel conjunt local, que no ha pogut evitar acabar amb inferioritat al marcador aquest període (62-65).

Acker, determinant des del tir lliure

jaka_dkv_barxa.JPGEn l'últim temps s'ha pogut veure al millor Barça. Ersan Ilyasova ha seguit en la bona línia. El jugador ha estat eficaç en atac, però també en el rebot, que ha donat un gran nombre de punts al seu equip. Jaka Lakovic també ha estat determinant en el quart quart. En el minut sis, l’eslovè ha aconseguit la màxima diferència del partit per al seu equip, amb el 62 a 68. Ell mateix ha fet el 62 a 75, que ha marcat l'avantatge més àmpli de tot l'enfrontament.

Quan tot semblava anar sobre rodes, un triple de Pau Ribas i un basquet més un tir lliure de Moiso han tornat a igualar el partit a falta de dos minuts per al final (80-83). Rudy Fernández ha ajustat encara més amb el 84 a 85. L’error blaugrana en trigar més de vuit segons en creuar el mig camp de poc que no val el partit. Però Alex Acker ha esmenat l’error. El nord-americà s'ha convertit en el rei dels tirs lliures i, poc a poc, ha donat tranquil•litat al seu equip en els moments en els quals el DKV Joventut ha fregat l'empat. De fet, el barcelonista ha superat el rècord de 14 tirs lliures aconseguits per Shammond Williams (15).

El partit s’ha tancat amb el 90 a 93. Rudy Fernández ha tingut el darrer llançament que podria haver forçat la pròrroga, però la pilota no ha entrat.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player