El primer triomf, blaugrana (75-64)

16.05.2008 22:20

L’AXA Barça ha sumat l’1-0 en el debut dels quarts de final del play-off pel títol de l’ACB. Els blaugranes han aprofitat el seu físic per acabar imposant-se després d’una primera meitat tensa.

Els nervis i la tensió inicials han provocat que l’AXA Barça no hagi desplegat el seu millor bàsquet fins a la represa. Després del descans els de Xavi Pascual han aconseguit córrer. La intimidació dels homes grans (Fran Vázquez, Mario Kasun i Ersan Ilyasova han fregat un alt nivell) ha ajudat a muntar contraatacs. Els 14 punts en jugades de transició que ha trenat el Barça han estat letals. I és que quan la defensa blaugrana és forta pocs equips poden mantenir el ritme.

L’iurbentia no s’arronsa

Però fins que això no ha passat el Bilbo Basket ha estat molt a dins del partit. Els de Txus Vidorreta s’han ficat de ple en el joc després de superar els primers cinc minuts, en què els locals havien aconseguit una renda de fins a set punts (12-5 a 4’03” d’acabar el primer quart). Marcelinho Huertas i Marko Banic han retallat la diferència i han capgirat el marcador (13-15).

qm3d0273.jpgLa iniciativa del base brasiler de l’iurbentia ha portat al seu equip a obrir una escletxa de cinc punts al segon període (20-25). Però aleshores Jaka Lakovic ha recuperat les millors sensacions en atac. El base eslovè ha acabat sent el màxim anotador del partit amb 20 punts. Al darrere Fran Vázquez es posava les piles enmig de la pintura. Al descans el marcador continuava ajustat (32-33).

Un punt més d’intensitat

L’AXA Barça no ha acabat satisfet dels primers 20 minuts. Hi ha hagut poca fluïdesa i això ha transmès manca de confiança. Precisament alliberar la tensió al vestidor ha estat la premissa correcta.

Els blaugranes han estat atents a les ajudes defensives. I l’iurbentia ha xocat amb la muralla interior blaugrana. En atac, l’equip ha imprès més velocitat i l’engranatge ha funcionat. Amb bàsquets ràpids, l’AXA FC Barcelona ha guanyat en confiança. Els bascos no han pogut tallar aquesta embranzida i el matx ja ha viscut els darrers cinc minuts sense més història. Després de dos taps d’Ilyasova i Kasun, el pivot croat ha esmaixat la màxima del partit (71-55).

L’iurbentia ha tancat el marcador amb dos tirs lliures de Savovic i el 75-64 final.

Dissabte, cap a Bilbao

El primer equip de bàsquet marxa demà, dissabte, cap a Bilbao. L’expedició blaugrana surt abans del migdia des del Camp Nou cap a l’aeroport del Prat. Els homes de Xavi Pascual s’entrenaran a la tarda a La Casilla, la pista habitual de l’iurbentia però on, curiosament, els blaugranes no han jugat. Els enfrontaments entres bascos i catalans han tingut lloc al BEC (Biscaia Exhibition Center), el recinte firal a Barakaldo, molt a prop de Bilbao.

qm3d0395.jpgEl segon partit de la sèrie té lloc el diumenge a les 19.00 h.

Les altres eliminatòries

DKV Joventut i TAU Ceràmica també han aprofitat el factor pista a favor en el primer partit dels quarts. La Penya ha derrotat l’Akasvayu a Badalona per 85-72, mentre que el Baskònia s’ha imposat al Pamesa per 87-79. Demà el Reial Madrid visita el Martín Carpena de Màlaga amb un 0-1 en contra. L’Unicaja pot deixar fora el vigent campió pel títol a la primera ronda en cas de victòria.