Arrenca la Final a Quatre

02.05.2008 09:11

Tot és a punt perquè comenci la fase final de l’Eurolliga. Montepaschi, Maccabi, CSKA i TAU es juguen el títol europeu en 48 hores.

A partir de les 18.00 h la Final a Quatre de l’Eurolliga fa el salt inicial. Amb les dues semifinals en joc, només dos dels equips que han aconseguit arribar a aquest darrer tram de la competició tindran l’opció d’aconseguir el guardó continental. No hi haurà reeditor del trofeu ja que el Panathinaikos no va classificar-se ni pels quarts de final.

Els quatre semifinalistes

El primer equip en aconseguir el bitllet cap a Madrid va ser el Montespaschi. Els italians van guanyar per 2-0 el Fenerbahce. El conjunt de Siena està ple d’ex blaugranes. Amb Romain Sato com a figura dels transalpins, la plantilla que dirigeix Simoni Pianigiani compta amb Vlado Ilievski i Bootsy Thornton com a altres vells coneguts del bàsquet barcelonista.

El CSKA va haver de remuntar un 0-1 en contra davant de l’Olympiacós. El conjunt grec va sorprendre a l’Sports Hall de Moscou als quarts de final. Però els d’Ettore Messina van reaccionar amb contundència i no van desperdiciar al final el factor pista. Ramunas Siskauskas, Theodoros Papaloukas, Trajan Langdon i Matjaz Smodis són algunes de les moltes figures amb les que compte el conjunt de Moscou.

El CSKA va ser finalista de la temporada passada i va guanyar l’Eurolliga l’anterior temporada a Praga. Els russos es van desfer del Barça a les semifinals i a la final van guanyar el Maccabi.

Els de Tel-Aviv són un altre equip fix de les darreres temporades. Campió de les edicions de 2004 i 2005, els israelians pretenen recuperar l’estatus més alt a nivell europeu. El Maccabi, entrenat per Zvi Sherf, va haver de suar per derrotar l’AXA Barça però el Nokia Arena no va permetre que els blaugranes els sorprenguessin.

El TAU Ceràmica torna a plantar-se a una final europea i ja són quatre anys consecutius. Els de Neven Spahija van derrotar el Partizan per 2-1 als quarts de final. L’equip de Vitòria intenta donar la sorpresa en una campanya no del tot espectacular però que han sabut dur amb la solvència necessària com per arribar a la Final a Quatre.

Els júniors, al Nike International Tournament

Des del dijous 1 de maig l’equip júnior de l’AXA FC Barcelona està disputant la competició paral·lela a la Final a Quatre que s’organitza des del 2003 (any de la Final de Barcelona). El conjunt que dirigeix Alex García va guanyar en el debut a l’Estrella Roja per 73-69. El divendres juga contra el Lietuvos Rytas i el dissabte el rival és la Cibona de Zagreb. En el cas que arribin a la final, aquesta es disputaria el diumenge a les 12.30 h.

El campió de la temporada passada va ser el Zalgiris de Kaunas. L’equip lituà es va desfer del Reial Madrid per 66-92 a la primera jornada.
Les animadores de l’AXA Barça a Madrid
Dream Cheers, el grup d’animació de l’AXA FC Barcelona, serà l’encarregat d’entretenir als temps morts durant la Final a Quatre de Madrid. Les animadores que actuen al Palau Blaugrana són les titulars en els actes que organitza la Lliga ACB i ara han estat contractades per l’Eurolliga. Cal recordar que també van actuar a la Final a Quatre de Barcelona.