Primera derrota al Palau en ACB (76-86)

23.03.2008 14:17

Carles Cascante / Sònia de Alba

L’AXA FC Barcelona no ha pogut superar el Cajasol de Sevilla. L’equip de Manel Comas s’ha acabat imposant gràcies al seu bon joc exterior i, sobretot, a l’actuació de l’exblaugrana Kakiouzis.

L’AXA Barça era l’únic equip de la Lliga ACB que es mantenia invicte com a local. El Cajasol ha trencat aquesta estadística gràcies a un joc sobri. La defensa dels visitants i l’excel•lent partit d’Ignerski i de Michalis Kakiouzis en atac ha sentenciat els blaugranes.

Inici arrítmic

Amb un parcial de 0-5, els sevillans obrien el partit. Dos tirs lliures d’Andrew Betts i un triple d’Ignerski han fet reaccionar el Barça. El parcial de 11-4 ha capgirat el marcador a favor barcelonista. Però la falta de ritme, en tots dos equips, ha provocat que un triple de Bennett i una cistella de Bueno tanquessin el marcador després de 10 minuts (17-18).

De la màxima del Cajasol a la reacció blaugrana

QM3D9568.jpgEl primer equip a reaccionar després del període de tempteig ha estat el Cajasol. Aaron Miles i Bennett han obligat l’AXA Barça a demanar temps mort a poc més de tres minuts de l’inici del quart (20-28). Betts ha sumat un tir lliure que ha situat la màxima diferència visitant fins el moment (20-29).

Roger Grimau i Fran Vázquez, els dos jugadors més centrats de l’equip, han possibilitat els millors moments del Barça. Amb velocitat, penetracions i trencant la defensa andalusa, els de Pascual han marxat al vestidor amb un 39-36.

Kakiouzis de ‘3’

La represa ha estat enèrgica. Si més no des de la perspectiva blaugrana. Novament Grimau i Vázquez, amb el suport en el rebot de Denis Marconato, han posat el màxim avantatge culer (47-38). La clau: velocitat i garra.

El Cajasol es reordenava estratègicament. Michalis Kakiouzis ha funcionat molt bé com a aler, una posició que només havia ocupat amb la selecció grega i en el Montepaschi, però no a la Lliga ACB. La defensa de ‘Mika’ sobre Basile i la bona compenetració del grec amb Ignerski ha acabat sent definitiu.

Aquests canvis en pista han descol•locat el Barça. Tot i això, els blaugranes han acabat el període amb +1 (56-55).

No hi ha temps per més

QM3D9640.jpgPerò als darrers 10 minuts només el Cajasol s’ha trobat còmode. L’AXA Barça ha anat a remolc i quan ha volgut reaccionar ha estat molt tard. Ignerski i Betts han encistellat el 68-79 a falta de dos minuts pel final. El Barça ha intentat esgarrapar les diferències però els tirs lliures han dilatat l’agonia. A onze segons de la conclusió els blaugranes han claudicat, gest reconegut i agraït pel conjunt sevillà.

L’AXA Barça ha sumat la vuitena derrota a l’ACB i no ha pogut aprofitar la derrota del DKV Joventut dissabte a Girona per poder pujar fins a la segona plaça.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player