Salven l’average (62-61)

05.03.2008 22:30

L’AXA Barça ha mantingut el 'basket average' a favor a Màlaga. Una cistella de Carlos Cabezas ha capgirat el marcador i ha deixat el 62-61 final.

L’Unicaja és viu a l’Eurolliga. Els de Sergio Scariolo han salvat una situació complicada contra un AXA Barça que ha tingut opcions de decidir gairebé la classificació per als quarts de final. Una cistella de Carlos Cabezas, que ha tornat a jugar després de la lesió que l’ha mantingut de baixa durant el darrer mes, ha suposat el bàsquet del triomf final. Tot i la derrota, els blaugranes han conservat el 'basket average'. Al Palau els de Xavi Pascual van guanyar per 64-62.

Titubeigs

80043086RM008_Euroleague_Ba.JPGL’inici de partit ha marcat el decurs de tot el matx. Massa nervis i errors a les dues bandes. Pepe Sánchez ha estat el base titular. Jaka Lakovic ha arrossegat durant tota la setmana molèsties al bessó per una contusió que va rebre al partit contra l’Akasvayu el diumenge passat. El base eslovè, però, ha entrat a la pista per imposar les primeres diferències a favor del seu equip. Lakovic tancava el primer quart amb un 11-15.

Mal inici del segon quart

Aquest marge s’ha diluït en començar el segon quart. Germán Gabriel ha estat clau per a l’Unicaja. El pivot ha retallat les diferències i pràcticament sol ha clavat un parcial de 6-0. Xavi Pascual demanava temps mort amb un 22-20.

Ersan Ilyasova havia estat lluitador en el rebot i havia provat de controlar Gabriel. Pepe Sánchez i Mario Kasun han pogut anotar i capgirar el marcador novament. Tot i això, les presses i la tensió han afavorit els locals, que han arribat al descans amb un 34-32.

L’Unicaja engega

Si a la primera meitat el rebot ha estat dominat per l’Unicaja, al final del partit clarament ha afavorit els malaguenys. No ha estat Daniel Santiago l’home determinant, sinó Boniface NDong. El jugador senegalès ha trencat els blaugranes en aquest aspecte. El pivot ha començat a intimidar al tercer període. Però el moment estel·lar l’ha tingut al quart quart.

Els tercers 10 minuts han mantingut la igualtat. Les faltes personals, però, feien que l’Unicaja controlés la situació. Fins aleshores, el Barça no ha anat ni una sola vegada a la línia de tirs lliures.

Els blaugranes ho intenten

80043086RM005_Euroleague_Ba.JPGDel 48-47 de final del tercer quart al final del matx ha pogut passar de tot. L’Unicaja ha agafat una renda de +5 punts, la màxima de tot el partit per a un equip i per a l’altre. Davor Kus, letal en els 6.25, ha col·locat el 57-52.

Aleshores ha aparegut Jaka Lakovic. Un triple base deixava el 57-55, i un nou bàsquet, el 58-57.

A menys de tres minuts per al final, Lakovic ha anat a la línia de personals. Era la primera vegada que un blaugrana trepitjava els tirs lliures. L’eslovè no ha fallat. 60-59, en una primera tanda, i 60-61, en una segona. Restaven 12 segons i 5 dècimes per acabar el partit. La possessió era de l’Unicaja. Cabezas ha corregut i s’ho ha jugat. Ni la defensa d’Acker ni l’ajuda de Ilyasova, ni l’intent per escombrar de Grimau han impedit que el base anotés el 62-61.

Amb dues dècimes per al final Grimau ha provat el darrer llançament. No ha entrat.

L’AXA Barça ha perdut el segon partit del Top 16. Els de Pascual queden amb dues victòries i dues derrotes però amb el 'basket average' guanyat amb l’Unicaja.