Sentència al darrer quart (78-58)

02.03.2008 14:02

L’AXA Barça ha derrotat l’Akasvayu Girona per 20 punts de diferència. Tot i un moment crític en començar el tercer període, els blaugranes han sabut dominar tot el matx. L’esforç del conjunt ha estat clau en la victòria final.

L’AXA FC Barcelona manté una bona progressió. Tots els jugadors aporten cada dia més i contra l’Akasvayu s’ha tornat a fer palesa la comunió del conjunt. El partit contra els gironins requeria concentració màxima sobretot per no caure en l’error d’aturar només Marc Gasol, gran referent dels de Pedro Martínez.

El Barça posa les pautes

QM3D6537.jpgEls blaugranes han començat patint el bàsquet i la falta personal que ha tret Marc Gasol a Mario Kasun. De seguida, Lakovic ha anul•lat els tres punts de renda que agafava l’Akasvayu. Des d’aquest moment i fins al final del partit, l’AXA Barça no ha perdut el control del marcador.

Tot i això, Xavi Pascual ha hagut de bregar amb un problema que l’ha fet anar de bòlit. Els pivots s’han carregat ràpidament amb moltes faltes. Kasun s’asseia amb dues personals als tres minuts i mig de partit.

Denis Marconato ha estat el seu relleu. També ha entrat Ilyasova. Tots dos han pogut fer front durant uns instants al talent de Gasol.

Primeres grans diferències

Al segon quart, la presència de Fran Vázquez en atac ha servit per obrir una escletxa ja important. Després de tancar el primer quart amb un 'alley-hoop' servit per Roger Grimau, Vázquez ha sumat 5 punts de manera consecutiva fins que ha comès la tercera personal.

En aquests instants els blaugranes guanyaven de 14 punts (34-20). Abans d’arribar al descans, Marconato i Kasun també han vist la tercera falta. Les rotacions de la banqueta blaugrana han estat molt dinàmiques. Pascual i els seus ajudants han pogut mantenir les rendes fins al descans. Alex Acker ha culminat una jugada d’estratègia a 1 segon i 7 dècimes per tancar el segon quart, al qual s’arribava amb un 41-29.

Moment de l'Akasvayu

QM3D6423.jpgPerò, a la represa, l’Akasvayu ha sabut defensar més fort i ha començat a encistellar. Víctor Sada i Marc Gasol continuaven duent el pes del seu equip. A ells s’hi ha afegit Arriel McDonald. Els de Girona s’han apropat fins al 49-47.

Aleshores, el Barça ha fet front comú. Tot i que els homes interiors continuaven carregats – Ilyasova ha vist la quarta a dos minuts i mig del final del tercer quart – Roger Grimau ha estat hàbil en els darrers instants del període. Marconato també ha mantingut un bon pols amb Gasol i ha controlat el joc del pivot català.

Esforç final

No haver pogut capgirar el marcador ha estat un llast que s’ha convertit en definitiu per als gironins. El desgast físic els ha passat factura. I mentre l’Akasvayu cedia terreny, l’AXA Barça creixia. Ersan Ilyavosa ha tornat a col·locar el seu equip al voltant dels 10 punts (57-48). Tres accions seguides de l’aler-pivot turc i de Grimau han obligat Pedro Martínez a demanar temps mort (66-53).

El partit ja era blaugrana tot i que restaven gairebé set minuts. Però els visitants no arribaven a mantenir el nivell que exigia el Barça.

Pascual ha donat minuts també a Albert Moncasi. Tot i no anotar, el jove pivot ha estat atent a la defensa.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player