El cansament passa factura (72-55)

20.02.2008 19:44

Carles Cascante

Les gairebé nou hores de viatge que l’AXA FC Barcelona va haver de fer per arribar a Moscou han acabat passant factura en la visita a l’Universal Sports Hall. Xavi Pascual pateix la seva primera derrota com a tècnic blaugrana.

Malgrat que l’AXA Barça ha anat fent la goma al llarg de tot el matx, és a dir, mai ha acabat de desenganxar-se d’un CSKA que ha estat lleugerament superior, el conjunt barcelonista no ha pogut vèncer en el primer desplaçament del nou entrenador de l’equip, el recentment ratificat Xavier Pascual. L’equip d’Ettore Messina ha acabat superant un Barça que ha perdut nombroses pilotes i que no ha acabat de tancar bé el rebot.

Molta precipitació

CSKA_FCB_2.JPGEl primer quart ha estat marcat per les imprecisions dels dos equips. El CSKA ha sortit intens, com s’esperava, però poc fi de cara a cistella. Només el lituà Siskauskas i el danès Andersen semblaven tenir clar l’objectiu d’anotar. Per part blaugrana, Jaka Lakovic, a base de triples, mantenia en el partit l’equip de Xavi Pascual. El base eslovè ha anotat dos triples, el segon dels quals ha situat l’AXA Barça a només tres punts dels russos (13-10) quan faltaven dos minuts per arribar al final d’un primer període que ha acabat amb un pobre marcador de 16 a 11.

Goree i Andersen, protagonistes

En el segon període, els locals han sortit molt forts. Un parcial de 6-0, amb un Goree més que notable en el rebot i amb Siskauskas que continuava anotant, ha situat el 22-13 en el marcador. Però aleshores ha aparegut la figura d’Ersan Ilyasova. El turc ha destacat en tasques defensives i ha afavorit que els seus companys es tornessin a ficar de ple dins el matx.

Així, gràcies també a una bona direcció de Pepe Sánchez, l’AXA Barça s’ha situat a només tres punts (26-23) Quan faltaven poc més de tres minuts per arribar al descans. Però el CSKA és molt CSKA i malgrat les nombroses precipitacions en el tir –han abusat dels triples- i el poc control del tempo del matx, s’han trobat amb una antiesportiva que els col·legiats han xiulat a Pepe Sánchez. A partir d’aquí, els russos han tornat a avançar-se i han arribat al descans amb un +7 (32-25) gràcies a l’onzè punt d’Andersen.

El millor, el resultat

CSKA_FCB_1.JPGA la represa, els locals han sabut aprofitar perfectament les quatre pèrdues de pilota gairebé consecutives de l’AXA FC Barcelona. El CSKA ha establert un nou parcial de 6-0 i s'ha avançat de 13 punts (38-25). El rebot ofensiu dels russos ha estat l’altra assignatura pendent del Barça en aquest partit, però els homes de Xavi Pascual han sabut reaccionar gràcies a dos triples de Grimau i Basile i a una falta antiesportiva de Khryapa sobre Pepe Sánchez. Al final del tercer quart, el resultat ha estat la millor de les notícies (48-43).

Apareix Papaloukas

En l’últim període, Papaloukas i Andersen –ha acabat amb 20 punts- han tornat a portar les regnes del seu equip. El danès ha continuat fent mal des de totes les posicions i capturant rebots amb encert. Per la seva banda, el grec Papaloukas, fins aleshores desconegut, ha decidit aparèixer quan més se’l necessitava i ha anotat set punts gairebé consecutius, l’últim dels quals després d’anotar un tir addicional que ha deixat el marcador en un clar 63 a 51. En els últims minuts és quan s’ha fet més palesa la superioritat local gràcies al cansament dels jugadors barcelonistes. Al final, 72 a 55 en el segon partit del quadre blaugrana al Top 16.