Segona victòria de la nova etapa (69-62)

17.02.2008 14:35

L’AXA Barça ha guanyat el Grupo Capitol Valladolid en un partit travat. Alex Acker ha estat el millor jugador del matx, ofensivament i defensivament. Els blaugranes sumen el segon triomf amb Pascual a la banqueta.

El segon partit de la nova etapa blaugrana ha deixat nous elements a la pista, com la defensa zonal i la titularitat d’Albert Moncasi. El jove pivot ha tocat la primera pilota del partit després del salt inicial. Però Albert no ha pogut superar la seva parella al Valladolid.

L’equip castellà ha estat incisiu. La velocitat de Joseph Gomis i els punts de Rodrigo San Miguel han dut el Grupo Capitol a sumar un primer avantatge de 7 punts (6-13, 8-15 i 10-17). Aleshores, amb Alex Acker a la pista substituint Basile i també amb Mario Kasun, el primer quart ha acabat amb 14-17.

Defensa zonal

QM3D1131.jpgLa sortida al segon quart ha capgirat el marcador. Per primera vegada en tot el matx, els blaugranes obrien una escletxa de 6 punts. Kasun aconseguia el seu novè punt amb una cistella i tir lliure addicional (25-19).

Però el Valladolid ha reaccionat immediatament. Nacho Rodríguez, Boddicker, Eley i Pakamanis han ajustat el marcador amb un 27-28. També cal destacar molts errors del Barça, sobretot per precipitació.

La solució s’ha trobat en la defensa en zona. Els darrers 2 minuts i 20 segons abans d’arribar al descans han servit per avortar dos atacs del Valladolid, recuperar una bola i sumar quatre punts.

Els dos equips han encarrilat el túnel de vestidors amb empat a 33. Pakamanis, ara sí, ha anul·lat l’efecte zonal de l'única manera possible: amb un triple.

Triple de Pepe Sánchez

QM3D1263.jpgEls primers compassos del tercer quart han situat l’AXA Barça amb 9 punts de diferència a favor. El conjunt de Xavi Pascual ha sortit força esperonat. Fran Vázquez s’ha quedat sense esmaixada en dues ocasions cantades. Però Basile i Acker han estat hàbils en l’impàs. També Kasun.

Però al Barça li ha faltat una mica més d’encert i, sobretot, tranquil·litat. Malgrat això, el cop psicològic l’ha clavat, i mai millor dit, Pepe Sánchez. Sobre la botzina de final del tercer quart, l’argentí ha encistellat un triple des de gairebé mig camp, el del 52-51.

Les diferències ajuden

Sota aquesta pujada d’adrenalina, els darrers 10 minuts han mantingut una dinàmica en ascens. Acker ha arribat als 20 punts amb un triple (55-51). Posteriorment, Trias i Kasun han jugat a plaer a l’interior. I Pepe Sánchez, obligat a penetrar per la defensa del Valladolid, no ha perdonat. El base també ha doblat boles (10 assistències en total).

Els 10 punts de renda han estat bons perquè els castellans no han abaixat els braços.

Tot i això, Acker sempre ha aparegut per lligar definitivament el matx. L’escorta nord-americà ha acabat amb 24 punts, 9 rebots i un 29 de valoració. Tampoc no s’ha quedat enrere Mario Kasun. Els 17 punts li han valgut un 26 de valoració, cosa que suposa la seva millor marca ACB.
Respecte del global de l’equip, malgrat estar molt fluix en el tir de camp, l’AXA Barça no ha tingut cap error en els tirs lliures. 9 de 9 des de la línia de personals. La darrera vegada que els blaugranes van acabar un matx sense fallar cap tir lliure va ser el 15 d’abril de 2007 contra l’Alta Gestión Fuenlabrada (8/8).

Quinze anys de Gossos

El grup català Gossos ha presentat el partit de la jornada 21 d’ACB cantant l’himne del FC Barcelona al mig de la pista. El Palau Blaugrana també ha gaudit de dos temes més al descans. Gossos celebren el seu 15è aniversari, i han convidat l’aficionat culer a l’Auditori el 4 d'abril per commemorar-ho.