DKV – AXA Barça, a la final de la Minicopa

09.02.2008 20:09

Cristina Collado

Els infantils de l’AXA FC Barcelona s’han classificat per a la final de la Minicopa del Rei després d’imposar-se al Pamesa València, el Bilbao Basket i el Reial Madrid. Diumenge a les 12:00 h juga la fina contra el DKV.

Millor sort han tingut els infantils a Vitòria. En la tradicional competició de la Minicopa que es juga paral•lelament a la disputa de la Copa del Rei de bàsquet, l’equip infantil de l’AXA FC Barcelona ha aconseguit classificar-se per a la final després de superar amb èxit la primera fase del campionat. La gran final es jugarà aquest diumenge a les 12:00 h contra el DKV Joventut. L’Unicaja i el Reial Madrid jugaran pel tercer i quart lloc a les 10:00 h.

Estrena amb victòria

En el primer partit d’aquesta primera fase, disputat divendres, els de Bernat Magrans es van imposar amb comoditat el Pamesa València. A la mitja part els blaugranes ja guanyaven 21 a 17, gràcies, en part, a una gran actuació de Gerard Colomé, que va obtenir 22 punts de valoració, després d’anotar 12 punts i capturar 9 rebots. Al final, l’AXA Barça va acabar guanyant per 46 a 32.

Comença malament

En el segon partit, jugat aquest dissabte al matí contra el Fundació Bilbao Basket, els blaugranes no han tingut les coses tan fàcils. Han començat malament el primer quart, en què s’han imposat els bascos de tres punts (12-9), sobretot gràcies a unes ràpides transicions, i a la bona actuació de Víctor Sierra (26 punts de valoració, 14 punts i 8 rebots). Però en el segon quart, els blaugranes han començat a ampliar la seva renta fins a marxar a la mitja part amb +9 punts (21-30). Ja en el tercer, el Bilbao Basket només ha pogut anotar cinc punts, fet que, pràcticament, ha donar la victòria als blaugranes.

S’emporten el clàssic

En el tercer i definitiu partit, disputat aquest dissabte al migdia contra el Reial Madrid, els de Bernat Magrans ho han tornat a tenir més fàcil. Han sortit a la pista portant la iniciativa del joc, i això ha quedat reflectit en el marcador (6-15 al final del primer quart). Al segon quart, però, el Reial Madrid ha aconseguit tallar l’atac barcelonista amb una gran defensa. Però al descans continuava guanyant l’AXA Barça de sis punts (14-20). A la represa, els blaugranes van saber mantenir molt bé la renta aconseguida fins el moment, augmentant puntualment les diferències gràcies als punts de Josep Pérez (9) i, novament, de Gerard Colome (8).

Els infantils, celebrant el títol de Minicopa la temporada 2006/07
Els vigents campions
Els infantils són els vigents campions de la Minicopa. A la passada edició, disputada a Màlaga, els blaugranes es van imposar el Reial Madrod en la final.