Eliminats (70-69)

07.02.2008 23:14

L’AXA FC Barcelona ha quedat eliminat de la Copa del Rei després de perdre per 70 a 69 davant l'Iurbentia Bilbao en el segon partit dels quarts de final. En el primer partit, el Tau ha superat l’Unicaja.

No ha pogut ser. L’actual campió de la Copa del Rei no ha pogut amb la sorpresa de Lliga ACB 2007-08. L’equip de Txus Vidorreta ha estat millor en el segon i tercer període, però el primer ha acabat amb empat a 24. Els bascos es classifiquen per primer cop en la història per una semifinal de la Copa del Rei. El nord-americà Gary Neal ha pogut debutar amb la samarreta blaugrana. L’única nota negativa del matx ha estat la lesió de Recker, a qui se li ha sortit l’espatlla de lloc. Jordi Trias ha estat el millor blaugrana.

Primer quart igualat

Lewis_Mario_Kasun.jpgL'Iurbentia, que actuava com a local, ha començat molts foros. Els exverd-i-negres, Marcelinho Huertas i Paco Vázquez han liderat els primers minuts del partit. El base brasiler, sobretot, ha estat el millor d’un equip que ha sabut sorprendre el Barça. Malgrat tot això, l’equip de Dusko Ivanovic ha sabut reaccionar sota la direcció de Pepe Sánchez. Amb l’argentí en pista, els barcelonistes han millorat notablement. El primer quart ha acabat amb empat a 24.

El matx perd ritme

El segon i tercer períodes han baixat notablement quant al ritme. A Barça li ha continuat costant tenir un equilibri entre atac i defensa, malgrat que dominava el rebot ofensiu. Trias, el millor blaugrana, ha acabat la primera part amb 10 punts, però no ha tingut companyia, ja que la parella Weis-Marcelinho han dominat la direcció del joc, tant l'exterior com l’interior. Les múltiples possibilitats que ha provat Ivanovic en pista no li han sortit prou bé. Amb 39 a 34 s’ha arribat al descans.

30586_6_45088_6.jpgA la represa, el tercer quart ha demostrat que el partit ha seguit amb una menor dinàmica de joc per part de tots dos equips. Al minut 35, el parcial era de 2 a 4. Però l'Iurbentia de Txus Vidorreta han tornat a igualar el seu màxim avantatge de set punts amb el 48 a 41 a poc més d’un minut per acabar el tercer quart. Al final dels primers 30 minuts reglamentaris, el resultat continuava sent favorable a l’equip basc per 52 a 46.

Final emocionant

El darrer període ha estat el més emocionant. Malgrat que l'Iurbentia havia arribat a tenir 10 punts d’avantatge (66-56), l’AXA FC Barcelona ha sabut reaccionar a cop de triple. Lakovic ha estat l’artífex de la insuficient reacció final. Dos triples del base eslovè han deixat el marcador amb el 70 a 69 final. Jordi Trias ha acabat com el millor blaugrana amb 18 punts i 6 rebots. Lakovic ha acabat amb 22.