Última victòria de la primera fase (65-69)

31.01.2008 21:40

El primer equip de bàsquet ha tancat la primera lligueta de l’Eurolliga amb victòria. El balanç final és de 9-5. L’AXA Barça ha acabat tercer del grup C i sortirà des del nivell 3 per al sorteig del Top 16.

L’AXA Barça ha patit per desfer-se del Brose Baskets. El darrer partit dels alemanys davant de la seva afició els ha servit per esborrar la imatge oferta a Belgrad la setmana anterior en què van perdre per 48 punts de diferència.

Els blaugranes s’han contagiat del joc lent del Brose. Però, a excepció de la primera cistella del partit amb firma alemanya, l’AXA Barça ha dut el control del marcador durant els primers minuts.

Joc molt irregular

Brose-FCB_2.JPGDel 16-21 del parcial inaugural, s’ha passat a un 15-13 del segon quart. El joc ha estat molt travat. Hi ha hagut errors per imprecisions i poca fluïdesa en el moviment de l’esfèrica. Tot plegat ha obligat als dos entrenadors a demanar temps morts consecutius. El resultat era de 21-21.

Aleshores, per part blaugrana, Ilyasova ha volgut prendre la iniciativa. I no li ha sortit malament. El jugador turc ha anotat dos triples abans del descans. Una nova cistella del dorsal 21 de l’AXA Barça ha augmentat la diferència a set punts (23-30) a tres minuts i mig per acabar el segon quart.

Aquest ha estat el màxim avantatge dels d’Ivanovic però no l’han pogut mantenir. 31-34 després de 20 minuts.

El Brose s’imposa la tercer quart

Els alemanys han sortit molt actius a la represa. I això ha agafat a contrapeu l’AXA Barça. Pedrag Suput ha estat infalible en atac. El jugador serbi ha aconseguit tres triples de manera consecutiva. Amb 17 punts en el seu compte particular, capgirava el marcador a favor del seu equip.

El Brose s’ha vist amb un 51-46 en finalitzar el tercer quart. El parcial en aquest període ha estat de 20-12.

A ratxes

Brose-FCB_3.JPGLa qüestió ha estat de concentració. Dusko Ivanovic ha continuat apostant per un joc interior amb més mobilitat i menys pes. Amb Trias, Vázquez i Moncasi –que ha jugat des del segon quart – els blaugranes han tornat a començar.

Lakovic ha clavat el seu primer triple. El base eslovè s’havia quedat amb tres punts durant 30 minuts, un bagatge pobre per un jugador ofensiu com ell. Jaka Lakovic i Grimau han fet reaccionar els blaugranes. Dirk Bauermann, l'entrenador del Brose Baskets, demanava temps mort a tres minuts del final. L’AXA Barça guanyava per 59-62.

Aleshores Okulaja ha pres la responsabilitat del seu equip. L'exjugador de Barça, Girona i Unicaja, entre altres equips, ha aconseguit el 61-62. Posteriorment, Jaka Lakovic ha clavat el triple que definia gran part de les possibilitats de victòria blaugranes. Però Okulaja ha intentat retrassar el triomf amb una jugada de 3 + 1 (64-66). Ersan Ilyasova ha pogut encistellar un altre bàsquet providencial i aquí s'ha acabat la història.

Els blaugranes no s’han deixat impressionar en aquests instants i mentre Trias assolia els 20 rebots, el partit es tancava. Malauradament el jugador gironí podria haver firmat dobles figures però s’ha quedat amb nou punts. Jordi Trias ha disposat dels darrers dos tirs lliures però no els ha convertit.

Dilluns, el sorteig del Top 16

El proper dilluns 4 de febrer, des de Madrid, seu de la Final a Quatre d’aquesta temporada, es farà el sorteig del Top 16. L’AXA Barça parteix des del tercer nivell perquè ha estat el pitjor tercer classificat dels tres grups.