La quarta derrota consecutiva (88-74)

19.01.2008 21:51

L’AXA Barça ha cedit contra el Kalise Gran Canària. L’encert de Carl English en el tir i les absències de Mario Kasun, per una taquicàrdia, i de Grimau, per faltes, a la represa, han suposat la quarta derrota consecutiva dels d’Ivanovic.

El Centre Insular de Deportes ha pressionat i ha ajudat a oferir la victòria del Kalise Gran Canària. També els punts de Carl English. L’aler ha acabat amb 28 punts i ha estat el màxim encistellador del partit, amb diferència.

La cinquena falta de Roger Grimau als primers minuts del quart període s’ha ajuntat a una tècnica del capità per protestar l’amonestació. Dos minuts abans Mario Kasun abandonava la pista per uns problemes respiratoris. El primer diagnòstic ha estat de taquicàrdia inusual. El pivot, conscient, tot i que amb oxigen, ha estat traslladat a la clínica Perpetuo Socorro de Gran Canària per sotmetre’s a més proves.

Precisament Mario Kasun ha obert el marcador amb una jugada de tres punts (2 +1). El pivot blaugrana ha estat un dels homes referents de la primera meitat. Però també han estat molt atents Alex Acker i Fran Vázquez. L’AXA Barça gairebé comptabilitzava esmaixades per punts.

Malgrat això, els de Salva Maldonado no s’han quedat enrere. Amb Carl English ja escalfant el canell i Sitapha Savane lluitant amb Kasun i sortint-se’n, el Kalise Gran Canària ha obligat Dusko Ivanovic a demanar temps mort a l’equador del primer quart. El minut ha estat el revulsiu esperat, i amb Basile contrarestant els tirs exteriors dels insulars, els parcial ha acabat amb empat a 22.

Les defenses donen pas als atacs

MHC2827.JPGDos dels millors equips defensors de la Lliga ACB han demostrat que també les claven. El començament del segon període ha estat una lluita d’alers. Roberto Guerra i Roger Grimau han firmat les primeres cistelles. Es mantenia la igualtat.

Jaka Lakovic, que ha sortit per Pepe Sánchez quan faltaven tres minuts per acabar el primer quart, ha pogut capgirar el marcador de nou a favor del seu equip. Però ha durat poc. Llavors el duel ha estat de pivots. Savane i Kasun han vist cèrcol, tot i que els bàsquets del senegalès han esperonat la resta del Gran Canària.

Pérez també ha encistellat en dues accions consecutives. La primera, en 2 + 1, i la segona també han estat tres punts, però des de més enllà dels 6.25.

El 40-34 ha estat aturat per un nou minut d’Ivanovic. Com ja ha passat al primer quart, la reacció semblava bona fins que Mario Bruno Fernández, Víctor Baldo i Carl English han firmat un nou parcial amb què s’ha acabat la primera meitat, amb un 50-41, la màxima diferència en contra de l’AXA Barça.

Les rauxes afavoreixen els locals

Tot i una nova connexió entre Pepe Sánchez i Fran Vázquez com dijous passat en el partit de l’Eurolliga, l’ alley-hoop blaugrana no ha servit per retallar les diferències. Al contrari, els canaris han vist augmentar la renda fins als 12 punts (55-43) després d’un nou triple d’English.

Grimau ha tornat a ser l’home amb més garra, i dues jugades de força de l’escorta han reduït el marcador a només sis punts (55-49). Però les faltes han fet que el capità s’hagués d’asseure.

Aquest moment ha estat còmode per als de Salva Maldonado, que han tornat als 12 punts.

El quart ha acabat amb 64-57. Mario Kasun ha estat el més inspirat. El croat assegurava una acció tremenda d’Alex Acker. Mario ha aprofitat una nova assistència de llibre de Pepe Sánchez.

Sobre la botzina, Mario Bruno Fernández ha fet ressituar els blaugranes en el joc.

Sense Kasun ni Grimau

En començar el quart període Mario Kasun ha demanat el canvi. El pivot s’ha trobat malament. De seguida ha estat traslladat a la clínica Perpetuo Socorro de Gran Canària amb una taquicàrdia inusual. Mario estava conscient, tot i que duia oxigen.

Dos minuts després Roger Grimau, una altra de les ànimes de l’AXA Barça, ha hagut d’abandonar la pista per faltes. El capità blaugrana ha rebut, a més, una tècnica per protestar. Tot plegat ha significat l’enfonsament de l’equip.

Carl English ha arrodonit una magnífica actuació i el Kalise Gran Canària ha tancat el marcador amb la màxima diferència, 14 punts (88-74).