El Madrid s'avança (69-62)

17.06.2007 14:40

Carles Cascante

El Reial Madrid ha situat l’1-0 en la final de l’ACB. Malgrat que el Winterthur Barça els ha tingut contra les cordes en el tercer quart, els homes de Dusko Ivanovic no han sabut sentenciar el partit quan millor estaven jugant.

En un partit molt diferent a l’últim que el Winterthur FC Barcelona va jugar a Vitòria la setmana passada, el Reial Madrid ha aconseguit posar l’1-0 en el marcador parcial d’aquesta final de la Lliga ACB. Els blancs, malgrat ser dominats pel Barça en el tercer quart, han sabut ser pacients i constants i han aconseguit així avançar-se en el primer partit de la final. En el bàndol blaugrana, l’equip ha començat molt fi en el joc interior, però ha anat perdent gas a mesura que passaven els minuts. Malgrat tot, el tercer quart ha de ser un referent per als barcelonistes si volen empatar la sèrie dimarts vinent.

Concentrats

FINAL_PLAYOFF_PRIMER_PARTIDO_3.JPGFran Vázquez ha estat el primer que ha mostrat el camí. Una esmaixada del pivot gallec ha empatat el matx a dos punts i ha donat la resposta a com jugar-li al Reial Madrid de Joan Plaza. Dusko Ivanovic ha apostat clarament pel joc interior i tant l’esmentat Vázquez com Denis Marconato han contribuït a anar incrementant distàncies fins arribar a una màxima de sis punts (10-16) a poc menys de tres minuts per arribar al final del quart. A més, la bona direcció de Jaka Lakovic, que ha trobat una i altra vegada les opcions sota cistella dels seus companys pivots, i els triples de Navarro i Basile, han acabat per superar en aquest primer parcial als blancs (18-21).

Reacció blanca

En el segon període, amb diversos canvis en pista –Ukic, Roger Grimau i De la Fuente-, dos triples pràcticament consecutius de Mumbrú han tornat a posar per davant el Reial Madrid (24-23). En el Barça, però, Vázquez seguia molt inspirat. L’exjugador de l’Akasvayu Girona portava 8 punts anotats a manca de sis minuts per al descans, amb un cent per cent d’efectivitat. Navarro, per contra, no ha estat molt inspirat, malgrat que una de les seves clàssiques bombes ha significat situar els d’Ivanovic a només tres punts (32-29). El tècnic blaugrana, a més, ha tornat a apostar per Mario Kasun per tractar d’evitar que el rebot d’atac fos una i una altra vegada per al Reial Madrid. Això i les nombroses pèrdues de pilota han fet que el Reial Madrid acabés marxant al descans amb un mínim avantatge de cinc punts (38-33).

Excel·lent defensa blaugrana

FINAL_PLAYOFF_PRIMER_PARTIDO_4.JPGA la represa, Juan Carlos Navarro ha estat el primer protagonista de la segona part. Aprofitant la fredor amb la que ha sortit a pista l’equip blanc, l’escorta blaugrana ha aconseguit treure de les seves caselles el nord-americà Louis Bullock, que ha comés dues faltes consecutives que l’han obligat a enfilar el camí cap a la banqueta amb tres faltes. L’altre gran protagonista ha estat Jaka Lakovic. El base eslovè ha estat un dels artífex del parcial de 0-7 amb el que ha sortit a pista el Winterthur FC Barcelona en el segon temps.

De tota manera, el desordre s’ha instal·lat en els dos equips i així s’ha pogut reflectir en els baixos guarismes que ha enregistrat el marcador de Vistalegre. El Barça, quan més clar ho tenia per començar a prendre distàncies respecte el seu rival, no ho ha sabut aprofitar i ha acabat el tercer període empatant a 46 punts. Malgrat tot, la defensa blaugrana en el tercer període ha estat excel·lent.

Tomas trenca el partit

L’emoció ha estat la tònica dominant de l’últim quart. Com era d’esperar, els dos equips han posat les seves estrelles sobre la pista. Malgrat tot, ha estat Marko Tomas el que ha acabat sent l’home decisiu perquè els blancs acabessin guanyant un partit que el Barça semblava tenir controlat en el tercer quart. El jugador croat del Reial Madrid ha anotat un triple que ha situat set punts amunt el conjunt de Joan Plaza (67-60). El parcial final dels blancs (11-3) i, un cop més, el rebot ofensiu, ha sentenciat el matx del costat madridista.

Ara al Barça, no li queda altra opció que pensar en el partit del proper dimarts a les 21.30 a Vistalegre. L’equip de Dusko Ivanovic buscarà l’empat en el segon matx d’aquesta final de la Lliga ACB.