Navarro i el Winterthur situen l'1-2

08.06.2007 23:50

Joan Carles Navarro ha clavat el 80-78 al darrer segon del partit. ‘La Bomba’ ha fet la ‘bombeta’ que ha sentenciat el matx i ha desequilibrat la sèrie semifinal contra el Tau.

La sang freda de Joan Carles Navarro ha tornat a decidir. En un partit en què l’escorta de Sant Feliu no ha estat tant brillant com ens té acostumats, sí que ha destacat extraordinàriament en el moment més important. Navarro ha sumat 12 dels seus 22 punts al darrer quart, sis dels quals han estat al darrer minut. La sort del campió, l’estel•la del geni o el treball d’un crack. El cert és que Joan Carles ha definit quan l’equip li ho demanava. Un triple que “ha plorat per entrar”, segons ha reconegut el mateix jugador tot just acabar el partit, i una ‘bombeta’ en el darrer atac blaugrana han col•locat el 2-1 de la semifinal de l’ACB.

Duel de titans

QM3D9979.jpgEl Tau no ho ha posat gens fàcil. És el que tocava després de perdre el segon partit al Buesa Arena. Del 2-0 aconseguit per Fran Vázquez, Luis Scola ja ha agafat les regnes del seu equip. El pivot argentí –27 punts i un 28 de valoració- ha capgirat el resultat de començament (4-6).

Tot i que encara ha estat molt d’hora, el teva-meva ha estat constant. Vázquez ha agafat una bola servida per Navarro. En ‘alley-hoop’, el gallec ha empatat a vuit. El marcador oferia un 19-20 després de 10 minuts. I el parcial del segon quart ha estat de 22-23. Els blaugranes han sumat cinc punts de renda –Denis Marconato ha ficat el 29-24 al minut 14 de partit-. Però Erdogan i Scola han possibilitat el 41-43 del descans.

Defensa i rebot

A la represa ha arribat el moment més tens pels homes de Dusko Ivanovic. Tot i que el partit continua amb igualtat al marcador, en cinc minuts el Tau ha sumat set punts de marge al seu favor. Un triple de Pablo Prigioni ha obligat a demanar temps mort (53-60). Aleshores el Barça s’ha posat les piles al darrera. “No hem defensat malament però sí que hem atacat en certs moments amb errors” ha explicat Dusko. I és que el Winterthur ha estat sobri al rebot. 34 captures per 30 del Tau. Aquest ha estat un dels pendents blaugranes durant tota la campanya.

QM3D9999.jpgGràcies a la convicció global del treball defensiu, encapçalat per un Fran Vázquez excepcional sota el tauler (13 rebots), ben acompanyat per Trias i Marconato, el Barça ha tornat a marxar en l’electrònic. Ara de sis punts (71-65). Però la precipitació ofensiva ha deixat el marcador en empat a 74 a un minut 55 segons del final. Ara sí que no hi ha hagut treva. Navarro ha aparegut en pla estel•lar. I el Winterthur Barça ha aconseguit el segon triomf de la semifinal.

Els blaugranes es concentren aquesta nit. Demà tornaran a entrenar i podran descansar amb les seves famílies per diumenge a les 12.30 hores disputar el quart partit de la sèrie.

Un Palau de somni

QM3D0249.jpgEl Winterthur Barça compta amb dos ‘matx-balls’ per accedir a la final i el primer d’ells és novament a casa, al Palau. El Blaugrana ha estat senzillament perfecte. El públic i l’aficionat barcelonista ho ha posat tot per fer costat l’equip. Tothom uniformat –amb la samarreta que el club ha regalat a tots els assistents- i amb aplaudidors per fer gresca, els 7.200 assistents han estat sempre a sobre de l’equip.

“No tinc paraules per parlar de l’ambient del Palau. Fa molt de temps això ja passava”, ha valorat Dusko Ivanovic en roda de premsa. Demà passat diumenge es juga el quart partit. Amb un embolcall així –fins i tot s’ha gaudit de l’oferiment de la Lliga catalana per part de l’equip en cadira de rodes AXA Winterthur al descans- el Winterthur Barça té més a la vora la classificació per a la final de l’ACB.

Fes clic aquí per accedir a l’estadística oficial del partit.