El factor camp, decisiu (67-64)

12.04.2007 23:20

No ha pogut ser. El Winterthur Barça no participarà a la Final a Quatre de l’Eurolliga després de caure derrotat davant l’Unicaja per 67-64 en el tercer i últim partit de eliminatòria dels quarts de final en què el factor camp ha estat determinant.

Sens dubte, el partit disputat al Martín Carpena ha estat marcat per les defenses d’ambdós equips, especialment per la del conjunt de Sergio Scariolo. Probablement ha estat l’ansietat dels jugadors davant la importància del partit la que ha provocat que aquest estigués marcat per accions puntuals i repetides errades per part dels jugadors d’un i altre conjunt. Cal destacar com el Winterthur Barça ha notat especialment la forta defensa sobre Juan Carlos Navarro.

Amb la classificació de l’Unicaja de Màlaga per a la Final a Quatre d’Atenes, es confirma que el factor pista a favor ha estat un aspecte clau en aquesta fase de l’Eurolliga. I és que de fet, els quatre equips classificats per a la final de la màxima competició europea –Panathinaikòs, CSKA Moscou, TAU i el mateix Unicaja- són els que partien amb aquest aspecte a favor d’inici.

Gran encert d’Unicaja en triples

Ja des del primer minut es podia preveure que les defenses dels dos conjunts jugarien un paper molt important. En un inici de partit molt igualat, el Winterthur Barça no ha acabat de treure tot el profit que hagués pogut de l’absència de Santiago en el joc interior. Com ja va passar en el primer partit de l’eliminatòria, els de Sergio Scariolo ha mostrat un gran encert en llançament de triples. Aquest fet, unit a l’agressivitat del conjunt malagueny a l’hora d’evitar que els jugadors exteriors del Barça rebessin pilotes, han propiciat un final del primer quart amb un resultat de 21-18 favorable a l’Unicaja.

Forta defensa sobre Navarro

El conjunt que entrena Dusko Ivanovic s’ha topat de ple amb el gran plantejament defensiu dels de Scariolo. La combinació del gran encert en el tir exterior d’Unicaja i la forta pressió ambiental del Martín Carpena ha posat les coses molt difícils al Winterthur Barça al llarg del segon quart. L’equip blaugrana ha notat excessivament l’agressivitat i la duresa en el marcatge a Juan Carlos Navarro. Un triple per a cada equip, a càrrec de Basile i Tusek, respectivament, deixaven un 38-32 en el marcador a la fi de la primera meitat.

Pitjors moments

unicaja2.jpgEn el tercer període, el Winthertur Barça ha sortit amb moltes ganes però justament aquest factor l’ha portat a precipitar-se en atac i perdre el control del partit. Eren els pitjors moments dels blaugranes i els malaguenys ho han aprofitat allunyant-se en el marcador (46-36 min.26). Però llavors, la valentia d’Ukic i Trias, juntament amb l’encert en el tir de mitja distància de Fran Vàzquez amb una sèrie de tres llançaments consecutius, ha reconduït la situació i ha portat l’equip que entrena Dusko Ivanovic a guanyar el quart i finalitzar el tercer període amb un desavantatge de quatre punts (48-44).

Final d’infart

L’últim quart s’ha iniciat seguint la tònica del final del tercer període: bona defensa blaugrana i desencert ofensiu dels malaguenys. El nerviosisme dels locals s’incrementava minut a minut i els homes d’Ivanovic aprofitaven aquest fet per apropar-se en el marcador, fins que en el minut 34 una entrada d’Ukic avançava el conjunt blaugrana (51-52). El Barça vivia els millors moments del partit, liderat per un explosiu Ukic, que ha aprofitat per aconseguir el màxim avantatge (51-56 min.35).

A partir d’aquest moment, el partit s’ha convertit en un intercanvi de tirs lliures que ha permès que els locals es recuperessin en el marcador. En uns últims segons d’infart, amb empat a 62 en el marcador, un triple de Sánchez deixava el partit pràcticament vist per sentència. Amb diferents tirs lliures d’una i l’altra banda a càrrec de Navarro, Brown i Lakovic –aquest últim no els ha transformat-, s’ha arribat al 67-64 definitiu que suposava la primera classificació per a una Final a Quatre en la història d’Unicaja.