El col·lectiu dóna el triomf (85-95)

10.03.2007 21:00

El Winterthur FC Barcelona s’ha endut la victòria de la seva visita a la pista del Caja San Fernando (85-95) en un partit on els blaugranes han destacat per la seva força com a grup. El segon quart ha estat decisiu.

La victòria aconseguida a Sevilla (85-95) aquest dissabte és una victòria de tot el col•lectiu. Fins a set jugadors blaugranes (Basile, Trias, Lakovic, Navarro, De la Fuente, Vázquez i Kakiouzis) han superat els 10 punts de valoració en una actuació d’equip memorable, com així demostren, entre d’altres factors, les 20 assistències del Barça. L’encert des de la línia de tres en el primer temps i la bona aportació dels homes interiors han resultat decisius perquè el Barça sumés la seva novena victòria a l’ACB en deu partits.

El joc interior, clau

Amb Navarro d’inici a la banqueta, el Winterthur FC Barcelona ha centrat els seus primers atacs del partit en el joc interior. Vázquez i Trias, que en el minut 6 ja tenia dues faltes personals, han sortit molt connectats i han anotat 16 punts entre ells dos en el primer quart, aprofitant la bona visió de joc de Lakovic, que els ha nodrit d’assistències en els compassos inicials. Kakiouzis, l’home que ha agafat el relleu de Trias, també ha estat molt encertat. Tots plegats han permès que el Barça agafés el primer avantatge important en el minut 8, amb 15-20.

Triples decisius

Poc a poc, però, els homes d’Ivanovic han anat equilibrant el seu joc d’atac, agafant cada vegada més protagonisme els llançaments de tres. Lakovic i De la Fuente, amb dos, i Ukic, Navarro, Basile i Kakiouzis, amb un cadascun, han estat els blaugranes que han signat el 80% (8/10) d’encert des de la línia de 6,25 al descans, xifra que alhora ha trencat el partit en el segon quart. El Barça, més intens en defensa i amb un Navarro líder com sempre, ha aconseguit un màxim avantatge de +15 (35-50) poc abans de la mitja part, a la que s’ha arribat amb un esperançador 40-52 per a uns visitants més que inspirats en atac.

Intercanvi de cistelles

El Caja San Fernando ha sortit disposat a donar la volta al partit en el tercer quart. De la mà de Videnov (13 punts en aquest penúltim període), els sevillans s’han apropat fins tenir un desavantatge de -7 (53-60). La reacció, però, no ha acabat de culminar-se gràcies a la bona rèplica blaugrana, que ha continuat en la bona línia del primer i segon quart, anotant pràcticament en cadascun dels seus atacs. Navarro i Vázquez han estat els homes que més han aportat en aquest tram de partit.

Duel final

El 66-75 amb el que s’ha arribat als deu minuts finals s’ha vist ràpidament ajustat per l’empenta local, que ha signat un parcial de 8-0 que ha deixat el marcador en un 74-77 que ho deixava tot obert als darrers vuit minuts de partit. El Barça, però, ha mostrat la seva maduresa com a equip i no ha anat mai per darrere. Alexander i Navarro han agafat la responsabilitat de tots dos conjunts, però una atenta defensa blaugrana i els ràpids contracops d’homes com Kakiouzis han decantat el matx a favor del Winterthur FC Barcelona, que ha guanyat el novè dels deu últims compromisos a la Lliga ACB (85-95). La setmana vinent, els d’Ivanovic rebran el líder, el Reial Madrid, que aquest dissabte ha caigut a casa amb el Gran Canària.