Amb mig peu als quarts (59-77)

08.03.2007 23:37

El Winterthur Barça ha aconseguit una important victòria a la pista del Prokom polonès que l’acosta al play-off de quarts de final de l’Eurolliga. Els homes d’Ivanovic han jugat un bon partit que han sabut dominar i sentenciar en l’últim quart.

Malgrat el resultat, el Prokom ha creat problemes en moments puntuals, com en el primer i en el tercer quart, quan els homes d’Eugeniusz Kijewski han fet dos parcials de 9-0. De tota manera, el Winterthur FC Barcelona, novament amb un bon joc d’equip en què ha destacat el contracop i el bon balanç entre el perímetre i el joc interior, ha acabat vencent sense cap mena de problemes. El grec Mihalis Kakiouzis ha estat el millor blaugrana amb 13 punts.

Duel de parcials

Els parcials han marcat el primer període després d’un inici anivellat. Del 14 a 16 s’ha passat 21 a 16 favorable als locals. El Prokom , amb un joc poc vistós, ha aprofitat els únics minuts de llacuna mental que han tingut els jugadors del Winterthur Barça que, ràpidament, s’han refet. Amb la presència de Fran Vázquez en pista, els homes de Dusko Ivanovic han tornat a entrar en el partit. Amb la presència intimidadora de l’àgil pivot gallec i dos triples de Lakovic i Navarro, el Barça ha tancat el període tres punts amunt (21-24).

Vázquez posa l’espectacle

En el segon quart, el Winterthur FC Barcelona ha sortit disposats a marcar diferències i un triple del capità Rodrigo De la Fuente així ho ha certificat (23-27). A poc a poc, i gràcies a la passivitat defensiva dels locals, el Barça ha anat eixamplant diferències gràcies a ràpides transcions com una d’espectacular que ha culminat Fran Vázquez amb una esmaixada al més pur estil NBA (30-40). Poc després, un triple de Roger Grimau i una cistella del grec Kakiouzis han tancat el marcador al final dels segons 10 minuts. Al descans 32-45.

El Prokom reacciona

A la represa, el Prokom ha reaccionat gràcies a un nou parcial de 9-0 que ha situat el marcador de l’Olivia Hall en inquietant 41 a 47. Però ha estat una autèntic miratge i després d’un temps mort demanat intel•ligentment per Ivanovic, el Winterthur FC Barcelona ha reaccionat tímidament. El Prokom, però, gràcies a l’encert en el perímetre ha seguit acurtant distàncies i ha aconseguit situar-se a només sis punts (52-58). Els homes d’Eugeniusz Kijewski han demostrat ser un equip molt irregular que funciona a batzegades. Al final del tercer quart, 52-59, després d’un tir lliure anotat per Roko Leni Ukic.

Navarro sentencia

En els últims 10 minuts de partit, el Winterthur FC Barcelona ja no s’ha deixat sorprendre més. Gianluca Basile, que no havia estat molt fi en els quarts anteriors, ha estat l’encarregat de trencar amb un triple el reguitzell d’imprecisions que han ofert tots dos equips només començar l’últim quart (52-62). Però l’home que ha trencat de forma definitiva el matx ha estat Navarro. Un triple de ‘La Bomba’ a cinc minuts i mig pel final ha igualat el màxim avantatge que havia tingut l’equip blaugrana fins llavors (54-69). Els minuts finals han estat una autèntic passeig per als homes d’Ivanovic que s’han acabat imposant per 18 punts (59-77).