En ascens (86-72)

04.03.2007 16:42

El Winterthur FC Barcelona ha superat el Polaris World Murcia per 86-72 i ja és quart a la Lliga ACB. Els d'Ivanovic, que només han anat per darrere en els minuts inicials, han tingut en Lakovic (28 punts) l'home més destacat.

La victòria sobre el Polaris World Murcia (86-72), sumada a la derrota d'Unicaja dissabte a la pista del TAU, permet el Barça escalar fins a la quarta posició de la Lliga ACB. El triomf davant el conjunt de Manolo Hussein no ha estat tan senzill com indica el marcador, ja que els blaugranes han patit de valent en el primer quart (16-28).

Els d'Ivanovic, però, han reaccionat i han fet valer el seu bon estat de forma per acabar donant la volta a un matx que no han vist perillar en cap moment més. Lakovic, amb 28 punts i 25 de valoració, ha signat el seu nou rècord de punts a l'ACB i ha estat l'autèntic líder d'un Barça que dissabte que ve visitarà el pavelló del Caja San Fernando.

QM3D9909.jpgDesavantatge inicial

L’inici de partit ha estat marcat pel joc ràpid de tots dos conjunts que, sumat a l’encert en el tir, ha comportat una alta anotació en pocs minuts (min.4, 11-12). Però a la meitat del primer quart el Polaris World Murcia ha aconseguit agafar un petit avantatge en el marcador gràcies a un parcial de 0-13. Fizer, el màxim anotador de la Lliga, hi ha col·laborat amb 13 punts. Els visitants, a més, han estat molt encertats des de la línia de 6,25, transformant els cinc primers triples llançats (min.10, 16-28).

Resposta blaugrana

El Barça, però, només havia de despertar, com ha acabat fent en el segon quart. Un parcial de 12-0 favorable als blaugranes ha servit per igualar el marcador en només cinc minuts (min.15, 35-35). Ukic, molt actiu, i sobretot Marconato i Vázquez, poc contemplatius en atac, han estat els líders d’aquesta petita remuntada dels d’Ivanovic, que cada vegada jugaven amb més confiança i decisió. A la mitja part, empat a 41.

Lakovic tira de l’equip

El Winterthur FC Barcelona ha millorat progressivament el seu joc, cosa que s’ha vist sobretot en el tercer quart, quan s’ha obert una important escletxa en el marcador (min.25, 54-45). S’ha de QM3D9774.jpgdestacar, però, l’espectacular rendiment que ha ofert l’eslovè Jaka Lakovic, signant ell sol 20 punts en deu minuts, fet que l’ha permès superar el seu rècord anotador en un matx de l’ACB (era de 24 punts i aquest diumenge n’ha acabat fent 28). El Murcia, ofegat en atac per la intensa defensa blaugrana, ha continuat en la mateixa línia del segon quart, aconseguint punts només sota el cèrcol.

Control final

El darrer quart, amb tot decidit, ha servit perquè Lakovic continués el seu festival de punts, fins que Ukic ha agafat el seu relleu (10 punts, 14 de valoració) en els minuts finals. El Barça, més relaxat amb la feina ja feta, ha vist com el Murcia ha signat un parcial de 0-9 que de poc ha servit, perquè Navarro i Trias, que disputava el seu partit 150 a l'ACB, han acabat posant el 86-72 final al marcador. Així, el conjunt dirigit per Ivanovic continua escalant posicions a la Lliga i ja és a la quarta plaça.