Fontajau veu un gran Barça (64-72)

24.02.2007 21:33

En el partit més destacat de la jornada, el Winterthur FC Barcelona s’ha imposat en la difícil pista de l’Akasvayu. Els homes d’Ivanovic s’apropen a la tercera posició que actualment ocupen els gironins.

Triomf de prestigi l’aconseguit pel Winterthur Barça a Girona. Després de caure dimecres a Grècia davant el Panathinaikòs, els barcelonistes han superat el segon examen complicat de la setmana amb nota. Els Navarro i companyia han guanyat amb un gran joc d’equip a la difícil pista d’un Akasvayu en què ha destacat l’actuació de l’exjugador del Barça, ‘Bootsy’ Thornton.

Ritme intens

El tercer derbi de la temporada entre Akasvayu i Barça ha començat amb un ritme molt alt. Dos exblaugranes de l’equip gironí, Gregor Fucka i ‘Bootsy’ Thornton, han estat els homes més resolutius d’un conjunt, el local, que ha sortit fort, però que no ha pogut neutralitzar el bon encert des del perímetre dels homes de Dusko Ivanovic. L’eslovè Lakovic, Navarro i Basile han signat el 3 de 4 des de la línia de 6,25 per a un Barça que ha sabut trencar la defensa individual pressionant dels de Pesic i ha acabat empatant a 24 al final dels primers 10 minuts de partit.

Les defenses s’imposen als atacs

En el segon període, les defenses s’han imposat als atacs. El parcial ho diu tot (12-10). L’equip d’Svetislav Pesic, però, ha sabut treure profit del seu joc interior i a base d’accions individuals dels seus pivots i dominant el rebot han establert un parcial de 8-0 (34-30) que el Barça només ha pogut trencar gràcies a una cistella del grec Kakiouzis. L’exjugador del Montepaschi de Siena, juntament amb Roger Grimau, ha estat una de les novetats que ha incorporat Ivanovic en el segon període. La precipitació en el llançament exterior dels locals -0 de 7 en triples-, ha estat una altra de les claus per les quals l’Akasvayu no ha pres distància en el marcador. Al descans, 32-34, amb una cistella sobre la botzina de Lakovic.

Empat a 50

A la represa, ‘La Bomba’ Navarro i Thornton han capitalitzat les accions ofensives d’ambdós equips. El nord-americà, motivadíssim, ha fet quatre cistelles gairebé consecutives i ha empatat el matx a 46. En el tercer quart, els espectadors de Fontajau han tornat a gaudir del bàsquet ofensiu. El problema per al quadre local, però, ha estat que han pecat de massa individualisme. El Barça, per contra, ha sabut jugar un bon bàsquet d’equip amb un Navarro que ha empatat el matx a 50 al final del quart.

Precipitació local

Ja en l’últim període, l’Akasvayu, amb un bon domini del rebot ofensiu, semblava que podria endur-se el partit sense problemes, i més quan a manca de poc més de vuit minuts per al final, els gironins tenien cinc punts d’avantatge (57-52). Però el Barça ha sabut reaccionar com s’espera d’un equip gran i gràcies a Navarro i a la precipitació final del base local Marinovic, que ha perdut una pilota i ha fallat dos llançaments clars, s’ha acabat emportant un matx que es presentava molt complicat a priori. Després del sotrac que va suposar la derrota d’Eurolliga davant el Panathinaikòs, els d’Ivanovic s’han refet amb un triomf de prestigi en la pista del tercer classificat.