Derbi de color blaugrana (61-70)

Bàsquet cadira de rodes

20.02.2011 18:09

El Barça-Unes Sant Feliu es va imposar al GAM Joventut a l’Olímpic de Badalona en un gran derbi molt igualat però que els blaugranes van saber dur al seu terreny cap al final, guanyant també el 'basket average'.

Era un partit de necessitats. El GAM Joventut, últim classificat, rebia un Barça-Unes que sabia que un triomf seria vital per posar les bases de la permanència. I el duel no va defraudar ningú.

Els d’Osvaldo Misol van mantenir-se dins del partit malgrat que els verd-i-negres van jugar molt forts. Amb poca defensa i més encert en atac, els dos equips van demostrar a la pista el seu potencial. Al final del primer quart els badalonins guanyaven de cinc punts (25-20).

Però el senyal d’identitat del Barça-Unes és la defensa, i ja al segon quart, es va començar a executar, ofegant el GAM Joventut. Pel que fa a l’encert, però, la Penya continuava amb uns grans nombres i al descans s’obria una escletxa de 38-27.

Els badalonins van continuar amb aquesta línia d’efectivitat i van arribar a tenir 15 punts d'avantatge. I els blaugranes no es van deixar impressionar i van començar a reaccionar. Un parcial de 5-14 va servir per deixar el resultat amb un esperançador 45-51.

Així doncs, tot quedava molt obert per encarar els darrers 10 minuts. La reacció blaugrana va continuar i el Barça-Unes va capgirar el resultat quan faltaven cinc minuts per al final (58-63). Els badalonins, amb les forces reduïdes, van continuar lluitant però l’encert també va defallir. D'altra banda, l’objectiu final era eixugar el 'basket average' de la primera volta, que havia estat de vuit punts (62-70), i els blaugranes ho van aconseguir, ja que el resultat final va ser de 61-70.

Aquesta és la quarta victòria del FC Barcelona-Unes Sant Feliu, que rep una gran empenta moral per mantenir la categoria.