Aguilar s'imposa a Llodio

Atletisme

28.11.2010 16:49

Alessandra Aguilar ha tornat a pujar a l’esglaó més alt del podi. Ho ha fet al cros de Llodio (Àlaba) i s'ha imposat a Rosa Morató, que ha acabat en segona posició.

Amb un temps de 28:02, la blaugrana Alessandra Aguilar ha reeditat el triomf que ja va aconseguir el 2001. Sobre una distància de 7.600 metres, Aguilar ha guanyat el cros de Llodio, una de les curses de camp a través clàssiques en aquesta època de l’any. Alessandra Aguilar ha guanyat amb autoritat amb una bona gestió de les forces en la darrera volta del circuit.

I és que, erròniament, el jutge ha tocat la campana dues voltes abans del final i ha confós la corredora portuguesa Analia Rosa que, juntament amb Rosa Morató (València Terra i Mar) i Alessandra Aguilar, han liderat la cursa. Analia Rosa ha forçat la màquina, però, quan s’ha adonat de l’equivocació, s’ha quedat sense forces. Aguilar i Morató han estat més a l’aguait i han lluitat per la victòria. La blaugrana ha entrat amb vint segons d’avantatge respecte de la de Sabadell.

La marroquina Aicha Bani, amb llicència de la federació navarresa i fitxada pel club madrileny Canal Isabel II, ha estat la tercera (28:28). Analia Rosa, finalment, ha acabat novena.

Teklemariam Medhin guanya en homes

El subcampió mundial, l’eritreu Teklemariam Medhin, ha repetit triomf a la vall d’Ayala. Medhin ha guanyat la cursa amb un cronòmetre de 31:24, i ha superat Josaphat Kripono Menjo (Kenya) en nou segons (31:33). La carrera masculina ha estat de 9.800 metres.

Altres resultats del cros blaugrana
Altres atletes blaugrana van participar en dues competicions més de cros, amb excel·lents resultats. En el cros Antoni Amorós de Santa Coloma de Gramenet, la blaugrana Meritxell Calduch es va imposar en categoria femenina, mentre que Anna Bové va arribar tercera a la meta.

En el cros de Malgrat, Francisco Roldán es va classificar com a primer i Roger Campoy, segon. Ibrahim Azzouz va imposar-se en categoria júnior i Judith Sancho va quedar segona en categoria promesa.