Un total de 29 medalles al Campionat de Catalunya

Atletisme

08.07.2010 17:20

La delegació del FC Barcelona ha completat un palmarès de 29 medalles, 11 d’or, 12 de plata i sis de bronze al Campionat de Catalunya Absolut que ha tingut lloc a Mataró.

A les medalles aconseguides en la primera jornada, la de dimarts, s’han d’afegir les de la segona jornada. El 15è Míting de Mataró, alhora 90è Campionat de Catalunya Absolut a l’aire lliure, ha donat 29 medalles als atletes del FC Barcelona.

Cal destacar la marca d’Eloi Rovira en el llançament de pes. El blaugrana va fer un registre de 17,51 metres, rècord del campionat. En llançament de martell, Moisès Campeny va guanyar folgadament (63.24) i Joan Bea va ser tercer (56.24).

També Jackson Quiñónez, que es va imposar còmodament en la semifinal, va guanyar la final dels 110 metres tanques amb un cronòmetre de 13.92. En segona posició va acabar un altre blaugrana, Cvetomir Kirov, amb un temps de 14.90.

Francisco Roldán també es va endur l’or, va ser en els 800 metres (1:49.19), una prova en què Reyes Estévez va acabar quart (1:51.00). I Albert Vélez va ser primer en el salt de perxa (5.30 metres).

Un altre or va ser el de Jordi Sánchez en el llançament de javelina (65.07). Alberto Rey va ser cinquè (59.03).

Pau Fradera va ser segon en els 400 metres (48.08). La plata també se la va endur Miquel Vélez en el salt d’alçada, amb un salt bo en el segon intent sobre 2.07 metres. Ferran Collados no va poder superar Jesús Ángel García Bragado (Canal de Isabel II) a la final de 5.000 marxa.

En tercera posició va acabar Víctor Montaner en la final dels 1.500 metres (3:49.56). Com Iván Tirado, en el llançament de disc (51.82).

Dos ors per a Plácida A. Martínez

La velocista Plácida Azahara Martínez va ser superior en els 100 metres i en els 200 metres. En la carrera de 100, la blaugrana va guanyar la final amb 12.18, superant l’atleta de l’ISS-L’Hospitalet Oyidiya Oji (12.32). La final dels 200 va tenir les mateixes protagonistes en els dos primers llocs del podi. Martínez va fer 24.23.

La medalla d’or també se la van penjar Olga Ortega en els 400 metres tanques (59.00), Viena Campos en el salt de llargada (5.72) i Débora Calveras en el triple salt (12.56).

La de plata va ser per Haja Gerewu en el llançament de disc (45.54) i en el llançament de pes (12.79). Cristina Bárcena va aconseguir el bronze en pes (12.44) i Laura Redondo va ser cinquena en la final de disc (39.84). Redondo es va penjar la plata, però, en la final de martell (59.33).

Mireia Bonjoch va acabar en tercera posició en el salt de perxa (3.80). I Ariadna Calzada va ser bronze en el triple salt (12.05).

Fes clic aquí per accedir als resultats oficials del Campionat.
16è Míting d’Atletisme Ciutat de Barcelona

Divendres, 9 de juliol, l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona és l’escenari de la 16a edició del Míting d’Atletisme Ciutat de Barcelona, on els millors atletes intentaran aconseguir les marques mínimes per al Campionat d’Europa Barcelona del pròxim 26 de juliol.

Ángel David Rodríguez (100 metres), Marc Orozco (400 metres), Reyes Estévez (1.500 metres), Moisès Campeny (martell) i Eva Martín (400 metres) són alguns dels blaugranes que hi prendran part.