Classificats per jugar la fase d’ascens (11-12)

Rugbi

28.03.2010 18:23

Amb la victòria contra el BUC, s'ha aconseguit la classificació matemàtica per jugar la fase de promoció d'ascens a Divisió d'Honor, a falta d'una jornada per finalitzar la lliga regular.

BUC-FCB_5.JPGEl partit d'aquest diumenge era clau tant pel BUC com pel Barça, ja que tots dos equips tenien possibilitats d'obtenir un dels bitllets pel play-off. Les coses no es presentaven fàcils. Si el FC Barcelona sortia derrotat per més de 7 punts del camp de La Foixarda, era el BUC qui pràcticament es classificava per jugar la fase d'ascens.

No ha estat un partit maco, però sí molt intens, disputat, lluitat al màxim i que no s'ha decidit fins els darrers minuts del partit. Veritablement ha estat molt emocionant i l'esclat d'alegria en finalitzar ha estat extraordinari.

Gran ambient a les grades

Amb unes graderies plenes de gom a gom i amb un gran ambient de rugbi, ha començat el partit entre els dos representants catalans de la categoria. El Barça partia amb una renda de 4 punts en la classificació i amb una avantatge de 6 punts del partit d'anada (31-25).

La igualtat ha imperat tant a la primera com a la segona part. I no ha estat fins el minut 23, quan els primers punts pujaven al marcador, favorables al FC Barcelona, gràcies a un assaig del sud-africà Burger Gendenhuys, després d'una bona jugada amb diverses fases de joc (0-5).

El BUC reduïa distàncies al minut 29, amb la transformació d'un cop de càstig, i al 36 gràcies a un assaig, que deixava un marcador a la mitja part de BUC 8 - 5 FC Barcelona. Tot estava en l'aire i a l'espera del que succeís a la segona part.

Remuntada a la segona

BUC-FCB_6.JPGDurant el segon temps els nervis s'han anat incrementat a mesura que el temps passava, ja que el marcador no es movia, malgrat diversos xuts a pals errats pels dos equips.

Però al minut 75, un cop de càstig transformat pel BUC posava el marcador en un 11 a 5 favorable als locals i a tant sols 3 punts d'aconseguir superar als blau i granes en la classificació.

Quedaven 5 minuts d'infart. Però aleshores ha sorgit l'ofici i el bon fer del FC Barcelona, que un minut després, tot just posar-se l'oval en joc, recuperava la pilota i després de tres fases de joc, el talonador Steve Bensaid, aconseguia un assaig sota pals, que amb la transformació de l'obertura Joshua Reynolds, deixava el marcador, que a la fi seria el definitiu, de BUC 11 - 12 FC Barcelona.

Felicitats a tots!

Per part del cos tècnic, volen felicitar “a tots els jugadors que han jugat, als suplents que malgrat haver estat convocats no han pogut sortir al terreny de joc, a la resta de jugadors sèniors per la seva contribució en els entrenaments, als jugadors lesionats que de ben segur haguessin volgut estar avui en el terreny de joc... i com no a tot l'equip tècnic, delegats, fisioterapeutes, aficionats que han vingut a presenciar el patit i com sempre esment especial per Sang Culé pel seu inestimable suport d'avui i de tota la temporada”.
L'esclat d'alegria dels blaugranes ha estat més que comprensible en acabar el partit (Fotos: Monty)