Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El patinatge i l’hoquei gel, d’enhorabona


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Pista de Gel

13.01.2010 18:31

El patinatge i l’hoquei gel, d’enhorabona

Satisfacció a la Pista Gel del FC Barcelona després de conèixer la voluntat de la ciutat de Barcelona d'acollir els Jocs d’Hivern de l’any 2022. I és que al club es practiquen dues disciplines, el patinatge artístic i l’hoquei gel, que són olímpiques


Encara queden 12 anys i no hi ha res decidit, però només pensar en què Barcelona pugui acollir els Jocs d’Hivern Barcelona-Pirineus 2022 ja causa una especial emoció a can Barça, i molt especialment a la Pista de Gel del club. “Avui hem esmorzat amb aquesta notícia i ens fa molta il•lusió. Seria molt bo per a la ciutat, com ja es va veure pels Jocs Olímpics del 92, i també per al nostre club”, afirma Marta Cierco, la responsable de la Pista de Gel del Barça.

QM3D1902.jpgI és que a Barcelona només hi ha un lloc on s’hi practiquin de manera regular disciplines olímpiques com el patinatge artístic i l’hoquei gel. Aquest lloc és la Pista de Gel del FC Barcelona i la candidatura seria un bon moment per fer conèixer aquests esports: “És una gran notícia per nosaltres, per aquest esport i per als esports de gel i de neu que no són tan coneguts.” Són paraules de l’expatinadora del Barça, Marta Andrade, exolímpica i ara entrenadora de l’Escola de Patinatge del club.

Futurs olímpics

Un dels principals atractius del patinatge blaugrana és la seva escola. Amb uns Jocs a 12 anys vista, hi hauria temps suficient per formar joves promeses olímpiques: “Tenim marge per formar esportistes. Tenim algunes patinadores petites que apunten maneres i encara podríem tenir marge per treballar amb elles”, afirma Cierco. Un argument que també reforça l’expatinadora Marta Andrade: “Tenim a petits de 6 i 7 anys que en 12 anys podrien arribar a ser olímpics. Hi ha molts que sempre m’han dit que volen participar en uns Jocs, i ara potser tenen la sort de fer-ho a Barcelona.”

Rellançar l'hoquei gel

FCB-Txuri_01.JPGLa secció d'hoquei gel del club també celebra la possible candidatura de Barcelona com a seu dels Jocs d'Hivern del 2022. L'entrenador del Barça Ramón Barón confia a rellançar la secció: "Si finalment es celebren aquí donaríem un pas endavant per treure l'hoquei gel del fons, perquè continua sent un esport minoritari. Uns Jocs Olímpics els donarien a conèixer, i podríem créixer." Igual que en el cas del patinatge artístic, la prioritat de la secció seria formar possibles jugadors olímpics: "Ara tenim una fita a la queal volem arribar. Volem treballar amb els nostres joves perquè el 2022 puguin defensar l'equip estatal." 

Una bona pista d’entrenament

Més enllà del salt qualitatiu que suposaria per les seccions d’hoquei gel i patinatge artístic la celebració d’uns Jocs a la ciutat comtal, el FC Barcelona viuria d’una manera especial la cita olímpica. I és que seva pista de gel, de dimensions reglamentàries de 61 per 26 metres, podria ser una perfecte pista d’entrenament: “Seran molt importants les instal•lacions d'aquesta pista perquè hi ha l'hoquei, el patinatge, el curling, el patinatge de velocitat... i tot això necessita una pista de gel per entrenar i aquesta instal•lació podria ser molt important”, assegura Andrade.

El patinatge i l’hoquei gel, d’enhorabona
Dues vegades olímpica
Marta Andrade ja fa 7 anys que va penjar els patins com a professional, però mai ha deixat la seva vinculació amb el gel. Ara és entrenadora de l’Escola de Patinatge del Barça i recorda d’aquesta manera el seu recorregut olímpic: “Va ser impressionant. He anat dos cops als JJOO i és el màxim al què aspires en el teu esport. És un esdeveniment de molta responsabilitat però que et genera un gran orgull. A l'Illehammer al 94 vaig quedar 20ena i el 98, a Nagano, també em vaig classificar per a la final com a 21ena.”

Arribats a l’any 2022, li agradaria a Marta Andrade arribar als Jocs Barcelona-Pirineus 2022 com a entrenadora?: “”Si, seria perfecte. És molt complicat però ja ens agradaria. Treballarem per això.”


Comparteix a

Arxiu


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana