Adéu a la Lliga (2-5)

Hoquei gel

14.02.2010 19:14

El Barça d’hoquei gel no ha pogut revalidar el títol de campió de Lliga. El Puigcerdà ha eliminat el Barça en el quart partit de les semifinals del play-off i ha aconseguit el passi a la final.

El Barça tenia a l’abast, a la seva pista, forçar el desempat, si guanyava el quart partit. Els blaugrana van donar la sorpresa a Puigcerdà guanyant el primer partit. El segon el van perdre i el tercer també, ja a la Pista de Gel.

Lluita per arribar a la final

El conjunt blaugrana ha sortit a buscar el gol, conscients que una altra derrota els deixava directament fora de la competició. Però el Puigcerdà, amb un joc ofensiu i molt ràpid, ha obert el marcador just abans del primer descans, amb un gol de Tomas Pokrivcak (0-1, min 19).

A la segona part l’equip visitant ha continuat amb el seu joc i ha aconseguit una altra diana, aquest cop obra de Kotlarik (0-2, min 29). El partit s’ha posat tens, però els blaugrana han reaccionat i han escurçat distàncies a l’últim minut, gràcies a un gol de Muñoz (1-2, min 39). Això ha semblat que donava ànims als nois de Ramon Baró, que han sortit motivats en l’última part, buscant el domini del disc i provocant més ocasions de perill.

Sense perdre l’esperança

L’empat ha arribat finalment de la mà de Joakim Engtrom (2-2, min 45), que després d’una passada de Kosic per la dreta, ha rematat amb força directament dins la xarxa cerdana. Amb l’empat, els dos equips han començat un joc intens i frenètic, però també hi ha hagut expulsions. El Barça s’ha quedat amb tres jugadors i el porter, i el Puigcerdà ha sabut aprofitar la inferioritat numèrica del rival per avançar-se de nou en el marcador (Barnola 2-3, min 47). El Barça, tot i que ho ha intentat, no ha pogut escurçar diferències i el partit ha acabat amb cinc gols a favor dels visitants. (Muñoz 4-2, min 52 i 5-2, min 52).

S’acaba així la lluita per revalidar el títol. El Barça no ha sabut jugar amb la intensitat que requeria un enfrontament amb un equip de l’altura del Puigcerdà.

“No hem tingut partits amb intensitat, i quan arribes al play-off necessites un bagatge”, ha explicat Baró després del quart partit.

Els alts i baixos durant la temporada, les lesions i la falta de regularitat han passat factura al conjunt blaugrana. L’entrenador lamenta que, després de sortejar les dificultats que han tingut durant la temporada, no hagin pogut superar aquest enfrontament: “Hem estat en el partit, però ens ha faltat aquesta part de preparació de la competició. Estem una mica decebuts perquè, tot i això, hem jugat bé. El dia que et surten les coses malament i l’altre equip és deu cops superior i perds, ho assumeixes i treballes per millorar”.

Mal gust de boca, doncs, per al conjunt blaugrana, que s’acomiada del títol de Lliga aquesta temporada.
FC BARCELONA, 2
PUIGCERDÀ, 5

FC Barcelona (0+1+1):
Alcaine, Llinás, Koulikov, Kosic, Didkovsky, Muñoz, Miguel, Engtrom, Boronat, Ribas, Morer, Tormo, Nieto, Hilario, Domínguez, Zapata, Roig, Alejandro Zapata.

Puigcerdà (1+1+3): Nemcak, Gonzales, Moreno, Pereiro, Kotlarik, Pokrivcak, Muñoz, Hilario, Soler, Filip, Barnola, Bellido, Cepeda, Zemchenko, Ribot, Cucurell.

Gols: 0-1, Pokrivcak, min 20; 0-2, Kotlarik, min 30; 1-2, Muñoz, min 39; 2-2, Engstrom, min 45; 2-3, Barnola, min 47; 2-4, Pokrivcak, min 52 i 2-5, Pokrivcak, min 53.

Àrbitres: Meyer, Ortí i Piguillem.