El Campionat del Món, a punt

Atletisme

14.08.2009 10:39

Verònica Díez

El Campionat del Món d'Atletisme, que se celebra a Berlín entre els dies 15 i 23 d'agost, ja està a punt per donar el tret de sortida. La selecció estatal, amb set blaugranes entre els seus participants, ja és a Alemanya.

El Barça és el club que més representants ha enviat a Berlín. Ángel David Rodríguez, Jackson Quiñónez, Manuel Olmedo, Agustín Félix, Sergio Sánchez, Judith Plà i Alesandra Aguilar són els atletes del FC Barcelona que han estat seleccionats per participar en aquest mundial. Ells, juntament amb els seus 44 companys d'equip, es presenten a Berlín amb l'objectiu d'oblidar el mal moment de Pequín 2008, on no es va aconseguir cap medalla, i fer un bon campionat.

Continuar en la bona línia

jackson_quixonez-4.jpgLes proves de 100 i 200 metres compten amb el gran revolucionari del Campionat d'Espanya i de la Copa de Clubs disputats durant les últimes setmanes. Es tracta del blaugrana Ángel David Rodríguez que va aconseguir la primera posició en ambdós tornejos. Ara es trobarà a la pista amb dos grans d'aquests especialistes. Per una banda, el tricampió olímpic, Usain Bolt, i, per l'altra, el gran líder en les taules mundials, Tyson Gay.

Un altre dels clars exemples que la velocitat blaugrana traspassa fronteres és Jackson Quiñónez. L'equatorià amb passaport blaugrana correrà els 110 mt, categoria en què recentment ha aconseguit l'or en el campionat estatal i el de clubs.

En bon estat de forma

Les proves de fons i mig fons també compten amb dos representants blaugranes d'excepció. En 800 m serà Manuel Olmedo el representant blaugrana. En el torneig estatal, l'andalús va aconseguir el bronze en 4 x 400. D'altra banda, el seu company Agustín Félix  va quedar en la tercera posició però en la categoria de Decatló. Finalment, Sergio Sánchez, corredor dels 5.000 m, es va penjar la medalla de plata al Campionat d'Espanya..
Les noies, també presents
La selecció espanyola d'atletisme no podia deixar de comptar amb dos dels grans referents de l'atletisme blaugrana: Judith Pla i Alessandra Aguilar són les dues escollides per formar part de la plantilla espanyola. La primera correrà els 5.000 metres, mentre que la seva companya competirà en la marató.