Quatre ors, dues plates i dos bronzes

Atletisme

02.08.2009 10:33

En el primer dia del Campionat d’Espanya d’Atletisme vuit atletes del FC Barcelona van aconseguir pujar al podi. Una jornada esplèndida per a la secció d’atletisme.

L’Estadi Olímpic Lluís Companys és aquest cap de setmana l’escenari d’una lluita entre els millors atletes del panorama estatal. Fins a 52 atletes del FC Barcelona són els que disputen el títol del Campionat d’Espanya i, en la primera jornada del certamen, vuit han aconseguit penjar-se medalla.

Quintanal, Rodríguez, Quiñónez i Pla, or

2009-08-01_CAMPEONATO_ESPAxA_ATLETISMO_015.JPGL’atleta Irache Quintanal es va proclamar campiona d’Espanya en llançament de disc després de situar la seva millor sèrie en 54,54 m. Aquesta tarda, buscarà fer doblet en pes. El plusmarquista Ángel David Rodríguez, que també participa en els 200 m/ll, va ser el primer a creuar la meta dels 100 m/ll en 10.43. El rècordman Jackson Quiñónez, que no va poder competir l’anterior any per lesió, enguany no va tenir problemes, tot i el fort aire en contra, per endur-se el títol del Campionat en 110 metres tanques en 13.56. A més, Judit Pla als 5.000m es va penjar l’or després de completar la cursa en 15:31.88, per davant de les blaugranes Alessandra Aguilar (15:64.67) i Sonia Bejarano (15:68.08).

Lino i Martínez, plata i bronze

Joan Lino Martínez va guanyar la plata del Campionat d’Espanya en salt de llargada, amb una marca de 7,84 m, i va repetir la segona posició de l’any passat en el mateix campionat. D’altra banda, la jove atleta Claudia Martínez va fer saltar la sorpresa de la tarda després de batre el rècord juvenil d’Espanya en salt d’alçada. Martínez va aconseguir saltar el llistó a 1,85 m i va penjar-se el bronze en la prova.

Rubén Palomeque va aconseguir la seva millor marca de la temporada en els 3.000 metres obstacles, amb un temps de 8:32.12. Tot i el bon resultat, es va quedar a les portes de pujar al podi. L’atleta, que en l’última volta va remuntar fins a tres posicions, no va aconseguir batre en l’última recta el tercer en una autèntica lluita per pujar al podi.