Triomf contra un rival directe (2-3)

Voleibol masculí

01.12.2008 20:23

El FC Barcelona es va imposar a domicili el Vigo Valery Karpin (2-3) i manté vives les opcions de classificar-se per a la Copa del Rei. A la pròxima jornada s’enfronten a un altre rival directe.

Després del trasbals que va suposar la destitució del tècnic Pedro Lanero la setmana passada, els jugadors de l’equip de voleibol van ser capaços de centrar-se en l’aspecte esportiu i van sumar una important victòria contra un rival directe. 2 sets a 3 es van imposar els blaugranes el Vigo Valery Karpin i són desens a la Superlliga. En aquest partit, el director tècnic de la secció, Paco Fernández, es va fer càrrec de la banqueta del Barça.

Atacar pel centre

Els dos primers sets van ser pràcticament clavats. En tots dos es va imposar el FC Barcelona, però en tots dos va començar dominant el conjunt local. En el primer set, no va ser fins que van arribar als 20 punts quan els blaugranes no es van posar per davant en el marcador. Gràcies a un joc basat en l’atac pel centre, es van imposar 24-26. En el segon set, la tònica va ser la mateixa fins que en els últims punts el Barça es va fer més fort i es va posar 0-2 al seu favor després d’endur-se el segon set per 22-25. Els 28 punts de Luis Roque va ser una de les claus del partit.

En el tercer i quart set, els blaugranes van provar d’obrir el joc i no atacar tant pel centre. Una decisió que no els va afavorir gaire, i el Vigo Valery Karpin ho va aprofitar per empatar el marcador (25-23 i 25-22). A l’últim i definitiu, la resposta del Barça va ser contundent. Es van posar de seguida amb 8-14 al seu favor, però una sèrie d’errades en el tram final del partit van fer perillar la victòria blaugrana. Al final, però, es van imposar 12-15.

Possibilitat d’entrar a la Copa

Només queda una jornada per concloure la primera volta. Per tant, només falta una jornada per aconseguir la classificació per a la Copa del Rei. Els blaugranes reben l’últim classificat de la Superlliga A, el Jusan Canàries. Amb una victòria, el conjunt barcelonista es podria col•locar vuitè classificat i, per tant, podria participar a la Copa del Rei, tot un èxit tenint en compte que és la primera temporada del Barça a la màxima categoria del voleibol estatal. Caldrà esperar, però, a saber la seu de la Copa, una informació que es coneixerà una vegada conclogui la primera volta.

El júnior, a semifinals

Pel que fe a l’equip júnior, ja s’ha classificat per a les semifinals del Campionat d’Espanya. Els blaugranes han arribat fins aquí després de superar la primera sèrie. A les semifinals, s’enfrontaran el Voleibol Càceres, el Palma Volley i el Voleibol Guadalajara. Seran els dies 17 i 18 de gener. La hipotètica final es jugaria a la mateixa seu que la Copa del Rei dels equips grans, els de la Superlliga A.