A per la novena consecutiva

Bàsquet cadira de rodes

11.06.2009 23:48

El FC Barcelona de bàsquet amb cadira de rodes posarà punt i final a la temporada aquest dissabte amb la final de la Lliga Catalana. Els blaugranes poden aconseguir la novena Lliga consecutiva i l’onzena de la secció.

Després d’un curs on els blaugranes han assolit els objectius marcats a principi de temporada, l’equip d’Òscar Trigo vol posar la cirereta al pastís amb una victòria davant el DKV Joventut a la final de la Lliga Catalana, un títol que se li dóna molt bé als blaugranes. I és que enguany el Barça pot aconseguir la novena Copa consecutiva, que suposaria l’onzè títol per al club.

La final té lloc dissabte, 13 de juny, a les 12.00 h a Cambrils en un dels actes dels II Jocs Catalans.

El Barça ha tornat a entrenar per aquesta competició setmanes després d’haver acabat la Lliga estatal, un fet que, segons Trigo no “minva la moral de l’equip”.

A priori es presenta un duel desigual ja que el Barça és equip de la Divisió d’Honor i la Penya milita a Divisió d’Honor B (tot i que la pròxima campanya tornarà a ser equip de la màxima competició).

“Un derbi sempre és un derbi”, recorda Trigo i apunta que l’equip “encara que físicament no estem al 100%, anirem a per totes”.

I és que a la baixa de Robert Pike, que ja va marxar a Austràlia en finalitzar la Lliga, se li afegeix la de l’Enric Comellas i la del Mingo Domènech, que ja va jugar aquesta temporada un partit de Lliga Catalana amb L’Hospitalet.

“La tranquil•litat dels campions”

Les estadístiques són favorables als blaugrana, que han guanyat les darreres 10 edicions de la Lliga Catalana, aquest és un fet que ha remarcat Òscar Trigo: “Nosaltres juguem amb la tranquil•litat de ser els campions i la Penya amb l’ansietat de guanyar-nos”.

La darrera Lliga Catalana
La fase final de la Lliga Catalana 2007/2008 es va disputar a Sant Feliu del Llobregat i va ser un Barça-Penya. En un partit amb molts nervis i de molta igualtat, els d’Òscar Trigo van anar reconduint el joc i capgirant el marcador a la represa. Finalment, el triomf del Barça es va confirmar per un 67-53 .