Històrica tercera posició tot i la derrota (76-83)

Bàsquet cadira de rodes

09.05.2009 23:21

El Barça de básquet en cadira de rodes ha fet història. El conjunt d’Òscar Trigo ha aconseguit la millor classificació en la Divisió d’Honor des que l’equip es va vincular al FC Barcelona l’any 2001.

Tot i perdre el seu darrer compromís de Lliga davant el Fuhnpain Peraleda per 76 a 83, la victòria del Fundosa a la pista de l’Aldasa – Amfiv ha permès als blaugranes mantenir la tercera posició a la taula. A més, el Barça ha aconseguit el passaport per participar en la propera edició de la Copa d’Europa.

Domini blaugrana fins al descans

El Barça ha començat amb molt bon peu el matx a l’Institut Guttmann. En els primers 18 minuts de partit, l’equip d’Òscar Trigo ha anat sempre per davant, amb un avantatge màxim de 7 punts. José Cano, Julio Vilas i Costas han estat els jugadors determinants del conjunt blaugrana en la primera part del partit.

Un parcial de 0 a 12 capgira el partit

A les acaballes del segon quart, quan tot anava rodat, una cistella i dos triples consecutius del conjunt de Toledo han situat l’electrònic per primera vegada favorable al Peraleda, amb un 29-33. Ha estat un cop dur, dos triples psicològics que han afectat moralment l’equip blaugrana.

En la represa, dues cistelles més del Fuhnpain Peraleda han establert un parcial de 0 a 12, que el Barça ja no ha pogut recuperar. Òscar Trigo ha vinculat aquest parcial a una pèrdua de concentració de l’equip en aquesta fase del matx: “Has d’estar concentrat tot el partit, si tens una davallada aquest equip ho sap aprofitar molt bé”.

Tot i que en els darrers dos minuts els blaugranes s’han arribat a col•locar a 5 punts dels de Toledo, la manca d’encert dels locals ha evitat la remuntada. A més, el jugador del Peraleda Highcock ha quallat una actuació impecable amb 29 punts i ha conduït l’equip castellà a la victòria. “No ens interessava un intercanvi de bàsquets. No hem trencat aquesta dinàmica de joc fins als últims 5 minuts, que ha estat l’únic moment en què ens hem aproximat al marcador al nostre rival”, s'ha lamentat Trigo.

Només ha perdut dos partits

El Barça només ha perdut dos compromisos de Lliga a casa: un davant el líder, el Fundosa, i l’altre aquest últim partit de lliga amb el Peraleda. L’equip de Toledo s’ha configurat com la bèstia negra dels blaugranes, donat que no els han pogut guanyar en cap dels tres partits que han disputat: els dos de Lliga i el partit de semifinals de la Copa del Rei.

Valoració positiva de la temporada

L’entrenador del Barça Òscar Trigo està satisfet del rendiment del seu equip aquesta temporada: “Som l’equip més jove de la Lliga i això no ho podem oblidar. Hem mantingut la filosofia de joc i els jugadors han crescut. Per tant, fem una valoració positiva, sobretot si tenim en compte el criteri de formació que ha tingut aquest aquip durant aquests dos últims anys”.

I ara, la Lliga catalana
El Barça ha acabat la Lliga regular però encara té un altre compromís abans d’acabar la temporada: la Lliga nacional Catalana. Els blaugranes han guanyat les 9 darreres edicions d’aquesta competició i aspiren a revalidar el títol. L’escorta Jordi Ruiz ha destacat la il•lusió i motivació de l’equip per aquesta competició: “Tenim moltes ganes d’aconseguir la Lliga Catalana i de revalidar el títol”. La Lliga Catalana es disputarà el proper cap de setmana del 14 i 15 de juny a Cambrils.