Atletisme

20.07.2008 13:04

Diploma d’honor per als blaugranes

El Miting de Barcelona va servir per confirmar la bona salut de l’atletisme de primer ordre a la ciutat, així com l’excel·lent nivell dels atletes del Barça. L’Estadi Olímpic Lluís Companys semblava ahir impregnat per l’esperit dels Jocs Olímpics.

La cita també va servir per trencar rècords, aconseguir els millors registres de la temporada i diverses mínimes olímpiques. Pel que fa a la secció d’atletisme del FC Barcelona, aquesta segueix demostrant, reunió atlètica rere reunió atlètica, la seva qualitat a les pistes. Ahir eren al voltant d’una vintena els blaugranes que competien en alguna de les 18 proves de les que constava el Miting Internacional Ciutat de Barcelona. Fins a sis cops van poder veure els gairebé 3000 espectadors que es van donar cita a Montjuïc als atletes del Barça en alguna de les tres primeres posicions.

Jackson Quiñónez, imparable

20080719_atletismo_001.jpgQuan un corredor està en forma no importen els seus rivals. Ahir a la tarda, les condicions meteorològiques i de la pista eren les idònies, i l’atleta del FC Barcelona, Jackson Quiñónez, no va decebre. L’especialista en 110 metres tanques s’enfrontava en una de les tres finals d’aquesta disciplina a atletes de gram renom internacional, però ho va tenir fàcil.

Amb un magnífic registre de 13 segons i 41 centèsimes, l’atleta d’origen equatorià creuava la meta en primera posició i es quedava a una centèsima de la millor marca de la temporada. Un cop acabada la cursa Quiñónez es mostrava molt satisfet i augurava un bon Campionat d’Espanya, que se celebrarà el cap de setmana del 26 i 27 de juliol a Tenerife.

Sorpreses molt positives

Ahir era el dia perfecte per lluir-se. Els atletes arriben al final de la temporada pensant en el Campionat d’Espanya i en bona forma. Judit Pla, corredora de fons del FC Barcelona, va exemplificar aquest bon estat de forma i també, un gran esperit de superació personal. En una cursa de 5000 metres amb un ritme molt alt —que no va poder seguir la també corredora barcelonista Jaquelin Martín— Pla va saber administrar-se i esperar. A mesura que anaven passant les voltes el grup es trencava i la catalana ho va aprofitar per progressar. Pla va acabar la cursa passant de la cinquena posició a la segona, gràcies un esprint formidable. El seu registre va ser de 15 minuts, 20 segons i 87 centèsimes i significava la millor marca personal i el rècord de Catalunya en la disciplina dels 5000 metres.

Trencar els propis rècords

A part del rècord de Catalunya aconseguit per Judit Pla, els atletes del Barça van aconseguir ahir batre alguna de les seves marques. És el cas d’Eva Martín, que en la final dels 200 metres aconseguia un temps de 23 segons i 65 centèsimes, millor marca espanyola de la temporada, quedant-se a 16 centèsimes d’un dels rècords de Catalunya més antics i a 45 de la mínima olímpica.

També cal destacar l’excel•lent paper de Marc Orozco, que en la Final B dels 400 metres llisos aconseguia la millor marca personal. I això després d’haver passat recentment per una gastroenteritis. En la final de perxa, la barcelonista Anna Pinero saltava 4,00m i certificava el seu bon estat de forma

Però les posicions de mèrit dels atletes del Barça no s’acabaven aquí. En la final B dels 100 metres tanques Cristina Bárcena aconseguia la segona plaça, i Bruna Miralpeix s’havia de conformar amb la cinquena posició final després de colpejar-se amb una de les tanques.

Finalment, s’ha de destacar el paper dels atletes del Barça que competien en la categoria local. Paola Sánchez aconseguia la primera posició en la final dels 400 metres tanques i Olga Ortega tancava el mateix podi. Tot plegat fa prometre un bon paper dels atletes barcelonistes en el Campionat d’Espanya d’aquí a set dies.
Els atletes del Barça, amb els millors
El Miting Internacional Ciutat de Barcelona ha servit per confirmar les possibilitats dels atletes blaugranes en el Campionat d’Espanya del pròxim cap de setmana, però també ha permès els esportistes del Barça lluitar cos a cos amb les figures mundials de l’altletisme. Per Montjuïc hi van passar atletes de renom com Juan Carlos Higuero y Reyes Estéves (1er i 3er respectivament en la prova dels 1500 metres), Marta Domínguez (2a en els 3000 metres obstacles i nou rècord d’Espanya), Carolina Kluft o Veronica Campbell, entre molts d’altres.