Màlaga i Vic es vesteixen de blaugrana

Atletisme

28.06.2009 20:10

Cap de setmana d’èxits blaugranes en les diverses competicions que s’han celebrat a Saragossa, Málaga i Vic. Destaca la tercera posició d’Olmedo i les 23 medalles guanyades en el campionat de Catalunya Junior i Promesa, onze de les quals son d’or.

La reunió internacional d’atletisme que s’ha celebrat a Málaga, es va tancar amb actuacions destacades dels representants blaugranes. En els 800 metres, l’atleta barcelonista Manuel Olmedo va quedar en la tercera posició amb un temps de1:48:23, per darrera del guanyador de la prova, Marco Contreras (1:48:14) i Nava Goran, el segon classificat (1:48:17). Sergio Sanchez, en els 5000 metres va aconseguir la cinquena posició amb una marca de 13:21:79, essent el primer atleta espanyol que va arribar a la meta.

Per la seva part, Ángel David Rodriguez només va poder arrancar una sisena posició (21:15) en els 200 metres, categoria que va guanyar Stephan Buckland (20:33). Pel que fa a les plusmarquistes femenines, Eva Martín (200 m) es va endur un setè lloc amb un temps de 24.11, i Sonia Bejerano (5000 m) va quedar en la vuitena posició amb una marca de 15:53:63.

Tres medalles per a Clara Remacha

Si bé el campionat ha estat tot un èxit en general, l'actuació de Clara Remacha es porta la palma. L'atleta blaugrana ha pujat al podi fins a en tres ocasions. En total ha aconseguit dos ors, un en 100 metres tanques i un altre en salt de llargada, i una plata en llançament de pes. Tres dels seus companys tampoc s'han quedat endarrere. Laura Redondo ha sumat dos ors (llançament de martell i llançament de disc), igual que Robert Díez (Salt de llargada i triple salt). Finalment, Viena Campos que ha tornat a casa amb una plata en triple salt i un bronze en salt de largada.

Per a més informació sobre els resultats en la categoria júnior fer click aquí i per a la categoria promesa clickar aquí .

Nou récord

agustin_felix.JPGD’altre banda, la Copa d’Europa de proves combinades que es disputava a Saragossa també va tenir protagonistes blaugranes. Agustín Félix va quedar segon en la modalitat individual amb una puntuació de 3986 punts. Cristina Bàrcena, per la seva part, es va endur la sisena posició amb 3410 punts i també va aconseguir guanyar la sèrie de 100 metres valles i batre així el rècord de Catalunya en aquesta modalitat.

Aprop de la Superlliga

Després de finalitzar la primera jornada de la Copa d’Europa de proves combinades, el combinat masculí va acabar en la tercera posició, amb 11.691 punts, a només 108 i 90 de distància amb Itàlia i la República Txeca, que ocupen les dues primeres places. Aquest resultat acosta al combinat masculí a la permanència de la Primera Divisió i permet lluitar per l’ascens a la Superlliga, una categoria que van perdre la temporada passada. Pel que fa a l’equip femení, Espanya també va fer una bona actuació, finalitzant en cinquena posició amb 9.872 punts, a 741 del descens i només 135 de Bulgària, que marxa en segon lloc.

Els més petits trepitjan fort

Un total de 23 medalles és el balanç que els atletes més joves del FC Barcelona han aconseguit en el campionat de Catalunya Junior i Promesa celebrat a Vic. En la categoria Junior s’han aconseguit cinc medalles d’or, quatre de plata, i quatre de bronze. Pel que fa a la categoria promeses, sis medalles d’or, dos de plata i dos de bronze.
Color blaugrana als jocs del Mediterrani
Cinc atletes blaugranes participaran amb moltes opcions de victòria en els propers Jocs del Mediterrani que se celebraran a Pescara (Itàlia). Jackson Quiñonez correrà en la modalitat dels 110 metres valla. En la prova dels 100 m, els representants blaugranes seran Luis Wee i Ángel David Rodríguez, aquest últim també ho farà en 200 m. Marc Orozco serà un dels relevistes en 4x400 m, mentres que la representació femenina corre a càrrec de Judit Pla, en els 5000 metres.