Catalunya, campiona d’Espanya d’Autonomies

Atletisme

14.06.2009 11:22

El paper dels atletes del FC Barcelona va ser molt destacat perquè Catalunya aconseguís el campionat d’Espanya de Federacions Autonòmiques de 1a Categoria. Quiñónez, Quintanal i Bárcena van ser els primers classificats en les seves modalitats.

Jackson Quiñónez no va decebre. L’atleta blaugrana, un dels grans noms propis en el Campionat d’Espanya de Federacions Autonòmiques que s’ha disputat a Ciudad Real, va marcar les diferències als 110 metres tanca.

Amb un temps de 13.79, Quiñónez va ser clarament el guanyador de la final en la seva disciplina. Iban Maiza, del País Basc, va arribar a la meta amb 14.40 i Juan Ramón Barragán, d’Andalusia, va completar el podi amb 14.48.

Tampoc va tenir rivals Irache Quintanal. La llançadora de pes va aconseguir una marca de 16.68 en l’únic intent que va provar, suficient per assegurar-se la primera posició.

I el tercer primer lloc blaugrana va ser per a la jove atleta Cristina Bárcena. La blaugrana, especialista en combinades, va participar en els 100 metres tanca i va fer un temps de 13.95, només quatre centèsimes més ràpida que Estefania Fortes, d’Andalusia.

També cal destacar el segon lloc de la fondista Judit Pla. A la final de 1.500 metres la corredora del Barça va fer un temps de 4:31.44. Esther Desviat, de la Federació de Castella-la Manxa, va guanyar la cursa amb un registre de 4:30.92.

I Marc Orozco va disputar una final apassionant en els 400 metres llisos. Mark Ujakpor, de la madrilenya, i Aitor Martín, de l’aragonesa, el van superar al podi amb 46.83 i 46.92, respectivament. El blaugrana va acabar tercer, amb 47.82.

Fes clic aquí per accedir a la pàgina oficial del Campionat.
Altres premis

Els representants blaugranes al Campionat de Catalunya Juvenil van fer-se amb cinc ors, set medalles de plata i altres cinc de bronze, comptant categoria masculina com a femenina. També al Campionat d'Espanya de seleccions autonòmiques cadet el FC Barcelona va endur-se tres ors i una medalla de plata per ajudar a Catalunya a guanyar tant en categoria masculina com a femenina.