Resignació (11-24)

Rugbi

30.03.2008 19:46

El primer equip de rugbi ha perdut contra l’AMPO Ordizia per 11-24 en un partit intens i molt disputat. Els blaugranes s’han trobat un AMPO Ordizia que ha anat a totes per assegurar la permanència.

El Barça, en canvi, no ha pogut fer un marcador que li donés un cop de moral, perquè ja té assumit el seu descens a la Divisió d’Honor B la propera temporada. El partit contra l’Ordizia ha estat disputat. Els blaugranes han intentat esgarrapar tots els punts possibles, però no ha pogut ser.

Igualtat

El Barça ha començat atacant molt bé i plantejant, alhora, un joc defensiu molt bo. Així, els homes d’Arturo Trenzano han obert el marcador al minut 5, amb una transformació de Matías Zurro, i es posaven 3-0. Poc després, al minut 10, Zurro, de nou, feia una altra transformació i convertia el marcador en un 6-0. El partit es posava interessant, perquè tant el conjunt blaugrana com el conjunt basc forcejaven per la pilota i estaven molt igualats en joc.

La reacció de l’AMPO Ordizia, però, no s’ha fet esperar i al minut 25 ha marcat amb una jugada d’assaig i s’ha posat al davant amb un 6-7. Amb aquest marcador, i amb molta intensitat sobre el terreny, els dos equips han arribat al descans.

Canvia el partit

A la represa, el FC Barcelona ha sortit disposat a remuntar, però les coses se li han començat a complicar. L’Ordizia feia un altre assaig al minut 3 i ja es posava 6-14. El conjunt basc ha agafat un ritme de joc molt ràpid i el Barça s’ha començat a trobar en dificultats.

Trenzano començava a moure la banqueta i a replantejar el partit. Llavors, ha tornat la reacció blaugrana i l’esperança de remuntar.

Al minut 12 Dani López feia una transformació i pujava el marcador a 11-14. El Barça volia aprofitar qualsevol oportunitat d’escapar-se de la fèrria defensa basca. Però un AMPO Ordizia intractable ha agafat el domini del partit i, al minut 18, amb un assaig d’Adam Catchupole, s’ha posat 10 punts al davant, 11-21.

El partit s’ha convertit ara en un voler i no poder del Barça, que ja no arribava amb tanta facilitat a l’àrea rival. Mentre Trenzano tornava a fer canvis, l’Ordizia ha sabut aprofitar els últims minuts i ha tancat el marcador amb el definitiu 11-24.

La cara i la creu

Amb aquesta derrota, el FC Barcelona s’acomiada de la Divisió d’Honor de rugbi, i l’equip ha deixat entreveure les seves cares de tristor. L’AMPO Ordizia, per la seva part, ha acomplit el repte d’optar per la permanència.

Tot i així, Arturo Trenzano ha volgut llançar un missatge d’ànim i s’ha mostrat satisfet pel partit realitzat. “Ja ho teníem assumit i, simplement, hem arriscat per guanyar un partit que ens donés una mica de moral, però no ha pogut ser. Estic satisfet igualment amb els meus nois”, ha afirmat el tècnic amb resignació.
Només queda gaudir
El Barça afronta la darrera jornada amb una mentalitat totalment diferent de la de la resta d’equips. Els blaugranes saben que no jugaran un partit trascendental contra el Getxo Artea i que ja s’acomiaden de la màxima categoria. Però Trenzano ha deixat clar que els seus sortiran a “gaudir al màxim i complicar les coses al Getxo”, que són quarts i es juguen el play-off per guanyar la Lliga.