La reacció no té recompensa (81-73)

Bàsquet cadira rodes

25.11.2007 16:32

La reacció de l’AXA Winterthur no té recompensa (81-73)

L’equip de bàsquet en cadira de rodes va tenir a l’abast guanyar a Saragossa. Però les mancances en els tirs lliures van ser un llast per acabar d’imposar el seu joc, que va millorar totalment a la segona meitat.

El CAI Deporte Adaptado va acabar patint contra l’AXA Winterthur Barça. El conjunt aragonès va veure com la diferència del descans (12 punts) s’anul•lava al darrer període. Fins i tot els d’Òscar Trigo van capgirar el marcador (64-65). Però el desgast de tot el partit i els errors des de la línia de personal van decidir el matx a favor dels locals.

Primera part espessa

La sortida dels blaugranes va ser fluixa. Amb un defensa tova, el CAI va saber treure profit. I Torfi, el seu millor jugador, va estripar-la encara més. A tot això, cal afegir que els tirs que va tenir l’AXA Winterthur en situacions còmodes no van entrar. Tot plegat, el marcador va créixer des de la banda del Saragossa fins a arribar al descans amb un 43-31, màxima diferència del partit.

Reacció de coratge

Salt_inicial_Asier.jpgPerò el record de Vigo va planejar en el Barça. Per no repetir sensacions com les de fa dues setmanes, tothom es va posar les piles. Trigo feia jugar un equip de petits –Mouriz, Costas, Comellas, García i Cano- amb la consigna de “defensar la pintura a mort i sortir a l’atac amb la màxima velocitat possible”, segons va comentar el tècnic blaugrana en acabar el partit. La proposta va ser la bona. Els homes en pista no van fallar. Berni Costas va ser un dels més encertats amb un 4 de 7 en triples i 18 punts al final. A l’anotació de Costas i de Cano, 20 punts, es van afegir els 15 punts de Mouriz i García. A més el conjunt es va créixer defensivament, aportant el 200% .

El handicap continuava sent el percentatge en tirs lliures. Ofensivament l’AXA Winterthur es va encallar en aquesta distància (9 de 33 en tot el partit).

Tot i això, el Barça va mantenir el pols al CAI fins al final. A un minut i 27 segons de la conclusió els dos equips empataven a 72. Dues decisions arbitrals van facilitar que el CAI agafés una diferència de cinc punts. Els de Saragossa sí que no fallaven els llançaments de personals. D’aquesta manera es va acabar el partit.

Òscar Trigo destacava l’entrega i actitud del seu equip que a partir del descans va creure cegament en el triomf tot i que aquest no es consumés.