Objectiu aconseguit (91-82)

Bàsquet cadira de rodes

25.05.2008 13:36

L’AXA Winterthur Barça va guanyar contra el Mideba Badajoz per 91-82 a la darrera jornada de Lliga. Els homes d’Òscar Trigo van aconseguir així un objectiu molt especial: el de superar un rècord històric de victòries en la seva trajectòria.

El partit ja es presentava d’alta rivalitat, ja que el Barça va guanyar els extremenys a la primera volta per primera vegada a la seva història. Les ganes de revenja del Badajoz no van ser suficients per impedir el segon triomf blaugrana contra el Mideba. Els d’Òscar Trigo volien arrodonir la temporada amb una nova victòria, la quinzena de la temporada, que marca un cim per a l’AXA Winterthur Barça. Des de la temporada 2001/02 els blaugranes no milloraven el balanç global de catorze victòries i vuit derrotes. Aquesta campanya el balanç final ha estat de 15-7, amb la plaça europea garantida, a més.

Inici complicat

A l’AXA Barça li va costar agafar el ritme del partit. L’inici se li va complicar fins al punt d’arribar al minut 4 amb un parcial de 0-8. El Mideba Badajoz portava les regnes del partit. El conjunt blaugrana necessitava retocar la seva defensa per bloquejar els extremenys i Òscar Trigo així ho va fer. Les rotacions van funcionar.

El Barça no va trigar a espavilar-se i, a poc a poc, va anar intentant igualar el marcador. Un cop la defensa estava solucionada, tocava atacar per retallar les distàncies, i el segon quart ja reflectia el ritme imposat pels blaugranes: un parcial de 10-0 del minut 3 del segon quart fins al minut 8, amb un 43-38 al marcador a punt d’arribar al descans.

Treball en equip igual a victòria

Defensa_Enric.jpgL’AXA Barça es va fer gran a partir de la represa gràcies al treball en conjunt. Dues de les peces clau per als blaugranes tornaven a ser Asier García, amb 16 punts, i José Cano, amb 27. Però la figura del partit va ser l’equip.

Amb aquesta mentalitat el Barça va demostrar la seva qualitat a la pista davant un Badajoz molt fort que no va posar les coses gens fàcils. El partit es va convertir en un estira-i-arronsa continu, una lluita per aconseguir el marcador. La dinàmica d’igualtat es va mantenir fins al darrer quart. Asier García va tornar a aparèixer per desequilibrar el rival totalment i anotar tres cistelles decisives, les del 91-82 definitiu.

Alegres i satisfets

Els jugadors blaugrana es mostraven cofois per haver realitzat una molt bona feina. El tècnic Òscar Trigo va ser el primer a compartir aquesta alegria final tan patida durant el matx: “Ha costat molt guanyar, en concordança amb la qualitat de l’equip. Parlem d’un dels millors equips de la Lliga. Estem molt satisfets pel treball fet en equip”.

“Una de les coses que teníem molt clares és que havíem de jugar junts, en equip, i que, per sobre del marcador, l’important era el nostre treball sobre la pista. Amb aquesta mentalitat, tot ha sortit segons el guió. Això no sempre passa, i quan passa és fantàstic”, va afegir l’entrenador blaugrana.

Ara, amb la quarta plaça confirmada, el rècord històric i la mentalitat guanyadora, l’AXA Barça té encara un altre objectiu: la final de la Lliga Catalana contra el GAM Joventut. Serà el diumenge 1 de juny a Sant Feliu de Llobregat.