En la bona línia (54-61)

Basquet cadira de rodes

15.03.2008 21:44

L’AXA Winterthur Barça en cadira de rodes s’ha imposat per 54-61 al GAM Joventut en un derbi català molt emocionant. Els blaugranes tornen a la bona línia de victòries que van perdre fa dues jornades.

Aquesta és la segona victòria consecutiva del Barça després de caure davant el CD Fundosa ONCE (82-53). Abans d’aquesta derrota, els barcelonistes havien aconseguit sis victòries consecutives. Ara els bons resultats tornen a arribar al conjunt blaugrana. L’AXA Winterthur FC Barcelona es manté en la quarta posició.

Un rival que enganya

El Barça ha començat molt fort el partit contra el GAM Joventut, penúltim a la classificació. La defensa blaugrana ha funcionat quasi a la perfecció. Prova d’això és que al final del primer quart, el GAM Joventut només ha aconseguit anotar cinc punts per tretze de l’AXA . Però en el segon quart s’ha produït la reacció local. Els badalonins han millorat en defensa i, sobretot el seu atac, i han aconseguit equilibrar el marcador. Malgrat tot, s’ha arribat al descans amb avantatge blaugrana, 24-28.

Segona part d’infart

Temps_mort.jpgEncara més emocionant ha estat el tercer quart, durant el qual el GAM Joventut ha manat gairebé sempre en el marcador. Però l’AXA Barça no ha abaixat els braços i ha aconseguit capgirar el marcador fins a posar-lo en 40-41 al final d’aquest tercer període.
L’últim quart ha mantingut la mateixa tònica d’igualtat, amb constants alternatives en el marcador. A quatre minuts per finalitzar el partit, el marcador registrava un empat a 49. Aleshores els nervis i la tensió s’han fet notar en el joc dels dos equips.

Tres minuts decisius

Els darrers tres minuts han suposat una lluita permanent en què el resultat no era del tot favorable al Barça. Dos tirs lliures perillosos a favor del GAM al minut 18 feien perillar la victòria per als blaugranes, amb un 51-57 al marcador. Però la reacció del conjunt barcelonista i una molt bona jugada de combinació de l’AXA Barça entre Asier, Enric i Costas a l’últim minut han estat els elements definitius que han fet avançar el conjunt blaugrana en el marcador i endarrerir el conjunt badaloní. Finalment, el Barça s’ha imposat per 54-61; una victòria reforça la moral de l’equip en aquest tram decisiu de la temporada.

Trigo, satisfet amb el seu equip

L’entrenador, Óscar Trigo, s’ha mostrat molt satisfet pel partit realitzat i confia en les aspiracions dels blaugranes a la Lliga Nacional FEDDF de bàsquet en cadira de rodes. “Ha estat un derbi molt emocionant i estic content perquè aquesta victòria significa molt per lluitar amb el Vital Vigo per la tercera posició i, després, anar pujant i agafar els primers”, ha afirmat el tècnic blaugrana.

Un calendari ajustat
L’AXA Winterthur Barça afronta un calendari molt atapeït. En tan sols un mes l’equip d’Óscar Trigos haurà de disputar un total de set partits en dues competicions: la Lliga i la Copa del Rei.
En aquest tram, el rival a batre serà L’ONCE Andalusia, el líder, amb el qual disputarà dos partits: un de Lliga d'aquí dues jornades i un als quarts de final de la Copa del Rei.