Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Coneixem el beisbol


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Beisbol

01.05.2007 13:29

Coneixem el beisbol

Sònia de Alba


El Barça de beisbol ha conjuntat una plantilla amb moltes expectatives d’èxit. La temporada passada van ser segons de la Lliga. Aquesta campanya el camí és prometedor. Per això obrim plana sobre aquest esport per saber-ne més coses.


La temporada 2005-2006 va ser de les millors que es recorden. El primer equip de beisbol del FC Barcelona va acabar segon després del Marlins de Tenerife, la gran bèstia de la Lliga. Aquesta campanya els esforços no s’escatimen al terreny de joc per, si pot ser, millorar aquesta privilegiada posició que van aconseguir suant de valent.

Per apreciar el treball dels blaugranes en aquest cas si no s’és un entenedor de l’esport, s’acaba per ignorar. Tota una pena ja que l’atractiu d’un joc d’equip com el beisbol rau en el treball d’un conjunt, que ha d’estar molt implicat en tot el que es fa.

Qui juguen?

QM3D7454.jpg-‘Pitcher’: Possiblement el que més soni a tothom. El ‘pitcher’ és el llançador. “Té a les seves mans que l’equip funcioni. Si el ‘pitcher’ aconsegueix strikes o que els batedors no agafin la pilota o la batin malament, el partit el tens dominat”. Així de simple ho explica l’entrenador del Barça, Lorenzo García. ‘Loren’ afegeix que no hi ha límit per canviar els ‘pitchers’ “tot i que si es canvia no pot tornar a entrar”. 

- ‘Catcher: Pel tècnic blaugrana “és el 90% del ‘pitcher’”. El ‘catcher’ o receptor és qui mana la jugada, qui defensa la pilota si el llançador no la tira del tot bé, és qui domina tot el camp. Per ‘Loren’ “és la posició més bonica d’aquest esport”.

-'Infield': Segons la traducció anglesa, són els jugadors que estan col•locats dins del camp, del diamant que es delimita amb les bases. Els ‘infields’ són el primera base, segona base, ‘shortstop’ (interbase) i tercera base.

El primera base ha de ser un jugador gran, fort i bon batedor; el segona ha de ser més hàbil, “no cal que sigui un bon batedor però ha d’aconseguir que l’equip contrari faci ‘outs’”, puntualitza l’entrenador del FC Barcelona. Quant al ‘shortstop’, se situa entre la segona i la tercera base i també ha de ser un home més defensor que no pas bon batedor. Precisament al contrari que un tercera base, que ha de tenir una bona precisió per assegurar la posició.

-‘Outfield’: Són els homes que ocupen les posicions més llunyanes. Es divideixen en dreta, centre i esquerra.

El ‘right-field’ ha de tenir un bon braç per tornar pilotes molt llargues. El ‘center-field’ és qui domina tot el camp –“com si fos el capità”, afirma ‘Loren’-. Aquest jugador ha de ser molt ràpid i ha de cobrir gairebé 80 metres. El ‘left-field’ ha de tenir les mateixes característiques que el ‘right-field’ només que a l’esquerra del camp.

El Barça, un equip molt compensat

QM3D7526.jpgEls entrenadors donen una alineació de joc (‘line-up’) que va de l’1 al 9. En aquesta ordenació sortiran els batedors. Només queda exclòs d’aquesta llista el ‘pitcher’, que és el darrer número que es dóna. “És el batedor designat”, ens comenta Lorenzo García. En el cas concret del Barça, ‘Loren’ està molt satisfet dels seus homes i dels pocs problemes que té a l’hora de confeccionar les ‘line-ups’. “La veritat és que tothom corre, són molt soferts perquè busquen totes les pilotes. És un goig per a mi tenir un equip tan compensat i en què la pinya es nota”, s’enorgulleix de dir l’entrenador del primer equip de beisbol.
Coneixem el beisbol
Altres fronts per conquerir

A més de la Lliga, durant l’estiu el primer equip de beisbol disputarà la Copa d’Europa i també la Copa del Rei. A nivell continental, Croàcia acull l’edició d’aquesta temporada. A partir del 13 i fins al 17 de juny, els blaugranes es veuran les cares amb els millors equips del continent. La competició queda conformada en dos grups de vuit equips, amb una fase prèvia i posteriorment hi haurà quarts de final, semifinals i final. Dos mesos després a Gijón es disputa la Copa del Rei. Serà entre el 9 i el 12 d’agost.


Comparteix a

Arxiu


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana