FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

13.12.2006 14:36

Rijkaard adverteix: "La feina encara no està feta"

Frank Rijkaard estava content a mitges després del partit davant l'Amèrica. El tècnic holandès ha afirmat que, malgrat la satisfacció per la victòria, "hem hagut de patir en alguns moments" i que "ara és quan comença la final de veritat".


Després del contundent 0-4, Frank Rijkaard ha volgut frenar la lògica eufòria que es pot viure a l'entorn barcelonista.

L'entrenador del Barça ha reconegut la bona tasca del seu equip "sobretot a la segona part", però ha advertit que "el treball encara no està fet" i que "és ara quan comença la final de veritat". L'entrenador holandès del FC Barcelona ha comentat també que "amb el 0-3 tot ha semblat més fàcil", però ha insistit que ha detectat en certs moments que l'equip "ha hagut de patir i que Valdés ha hagut de salvar el resultat".

Felicitats al grup

"Estem molt contents amb el resultat. És important començar bé. Però he detectat en certs moments durant el partit que hem hagut de patir. Ha estat un bon resultat. Cal felicitar el grup. Però cal no oblidar que hi ha hagut moments en què, en el primer temps, Víctor Valdés ha hagut de salvar el resultat. Amb el 0-3 ha semblat més fàcil, però ens ha costat entrar en el ritme de l'equip. Sí que tenim bones individualitats, però no he vist un equip molt organitzat i l'Amèrica no ha estat afortunat. Cal estar preparats a límit per a la final. El treball no està fet. Ara comença la final de veritat", ha explicat Frank Rijkaard en la roda de premsa posterior a la segona semifinal de la Copa del Món de Clubs FIFA 2006.

"Cal millorar"

Rijkaard també ha tingut paraules d'elogi per a Deco, autor de l'últim gol en el minut 85 i canalitzador del joc ofensiu de l'equip. Malgrat destacar la tasca del migcampista portuguès, el tècnic barcelonista ha seguit amb la línia que ha marcat des que ha començat la roda de premsa, és a dir, amb un fre a l'eufòria i llançant advertències amb vistes a la final de diumenge que ve davant l'Internacional de Porto Alegre: "Deco s'ha col·locat molt bé entre línies. Ja sabem com crea perill i que les seves passades fan molt mal. Cal felicitar-lo, però en general repeteixo que cal millorar amb vistes a la final. Es poden fer una cinta de totes les accions bones dels nostres jugadors, però hem perdut pilotes amb facilitat i els hem donat opcions. Afortunadament l'equip ha funcionat a la segona part."

El cansament acumulat

L'entrenador del Barça ha volgut destacar també que alguns dels seus jugadors "m'han confessat després del partit que estaven molt cansats". En resum, Rijkaard ha felicitat els seus homes, s'ha mostrat satisfet, però amb advertències amb vistes a la final de diumenge que ve a les 11:20 hores: "En el primer temps no estàvem ben organitzats, però malgrat el 'Jet lag', hem estat bé. Encara cal millorar. No estic criticant. Una victòria per 0-4 forma part de l'eufòria, però l'equip és conscient que encara ens queda molt treball aquí. Jo no he detectat eufòria al vestidor."  

Rijkaard adverteix:
Destaca la tasca dels no titulars
Frank Rijkaard ha tingut temps també per elogiar els minuts de joc d'homes com Ezquerro o Xavi, que han sortit a la segona part: "És bastant complicat parlar de titulars fixos en la nostra plantilla. En l'últim partit davant la Reial Societat també va jugar Thuram, que per a mi és un titular. No vull parlar d'onzes titulars i descartar els altres. Per exemple, en el partit d'avui ha entrat Santi Ezquerro al camp i s'ha comportat com un titular."

Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana