FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

13.12.2006 17:41

Rijkaard nega una obsessió pel 'Piojo'

Frank Rijkaard reconeix que el davanter mexicà Claudio López "és un gran jugador", però desmenteix que la seva presència generi obsessió: "No crec que serveixi de res entrar al camp obsessionats amb ell."


Una de les principals amenaces del Club Amèrica serà el davanter Claudio López, un jugador que va ser botxí del Barça en diverses ocasions, quan llavors el 'Piojo' López militava a les files del València i el Barça estava dirigit per Louis van Gaal. Sens dubte, es tracta d'un jugador destacat de l'equip mexicà encara que, com recomana Frank Rijkaard, no serveix de res obsessionar-se amb el davanter argentí: "¿Qui té obsessió? Tinc molt respecte per ell per tot el que ha aconseguit, però demà serà un altre moment. No crec que serveixi de res entrar al camp obsessionat amb ell. Nosaltres vam entrar al camp per complir amb el nostre treball."

Ja és història

Rijkaard justifica l'expectació que s'està generant en els mitjans de comunicació per Claudio López pel treball que va fer davant del Barça: "Això es pot explicar bastant fàcil: Claudio López és un gran jugador i a més té també la seva història a Espanya, on ha jugat sovint contra el Barça i ens ha marcat molts gols en certa època. Per això crec que la gent encara es recorda d'aquests moments. Però la plantilla no viu amb aquesta obsessió, sinó que aquesta està generada per l'entorn i la història."

L'Amèrica, més descansat

Es parla molt de la repercussió que pot tenir a l'equip el 'jet lag'. Quan s'enfrontin aquest dijous l'Amèrica i el Barça, el conjunt mexicà ja portarà més dies en terres nipones. És per això que Rijkaard espera un rival en forma: "Segurament ja s'ha adaptat a la diferència horària i a més ja ha jugat un partit, llavors significa que és un equip que està en la seva forma. Ells s'estan preparant i estan dins del seu ritme." Pel que fa al Barça, l'entrenador blaugrana assegura que "actualment, la majoria de jugadors ja han dormit una mica millor".

El dubte d'Edmílson

Un dels jugadors que no ha participat en la sessió preparatòria d'aquest dimecres, a causa d'una gastroenteritis, és José Edmílson, que és dubte per al partit de semifinals: "Ara Edmílson s'ha quedat a l'hotel, perquè no està molt bé. Ho valorarem demà (dijous), però de moment està malalt."

Favoritisme merescut

Rijkaard nega que l'equip parteixi com favorit en aquesta competició. Amb tot, el tècnic holandès reconeix que, donada la trajectòria i el joc del Barça, és lògic que se'ls consideri favorits: "Quan juga el Barça la gent sempre espera un gran partit i crec que és una cosa que ha merescut l'equip i els jugadors. Però no és que el Barça vulgui amagar-se, intentarem jugar un gran partit donades les circumstàncies."

Rijkaard nega una obsessió pel 'Piojo'
Claudio tampoc creu en l'obsessió

Qüestionat pels periodistes si creu que al Barça encara estan obsessionats amb ell, Claudio López té molt clar que no: "No crec que estiguin obsessionats amb mi, ja ha passat molt temps." La seva època gloriosa contra el conjunt blaugrana la recorda sobretot "pel que vaig viure amb el València".

Ara, no obstant això, reconeix que les coses han canviat, sobretot al Barça: "Ha canviat molt, és el millor equip d'Europa i un dels millors del món. S'han reforçat molt bé i serà més complicat guanyar-los, però és un partit de futbol i tot es pot veure." Una de les qualitats del Barça que ha d'evitar l'Amèrica és la possessió de la pilota: "El Barça maneja molt bé la pilota. Segueixen sent un equip molt ofensiu però estan també molt ben coberts endarrere. No hem de deixar-los tant la pilota perquè juguin ells."


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana