FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

13.12.2006 08:32

Un partit especial per a Márquez

Aquest dijous Rafa Márquez s'enfrontarà a un dels millors equips del seu país, el Club Amèrica. Per al '4' del Barça aquesta serà un partit "especial" a banda de la importància que tindrà per a tot l'equip.


Si hi ha un jugador de referència en el futbol mexicà aquest és Rafa Márquez. El blaugrana, capità de la seva selecció, és tot un ídol i un referent en el seu país. Ara el '4' del Barça veu com s'enfronta a un dels equips més importants de Mèxic en un partit oficial. El Club Amèrica, amb qui el Barça ja es va enfrontar en la passada pretemporada i va empatar (4-4), serà el primer obstacle que caldrà superar si es vol guanyar aquest Mundial de Clubs: "Per a mi serà un partit especial i important per a tots nosaltres. Aquest trofeu també el volem a les nostres vitrines."

Un rival conegut

Márquez coneix bé l'Amèrica però de fet també ho poden dir els seus companys després de l'experiència durant l'última gira per Mèxic i els Estats Units: "El coneixem bé, hi hem jugat aquesta pretemporada. Coneixem la gent que tenen al davant, com estan jugant. Així que no és desconegut." I ha afegit: "L'Amèrica té la mateixa il·lusió que nosaltres de voler guanyar. La línia de davant és la més perillosa, on tenen més qualitat. Amb Cuauthemoc Blanco o Piojo López."

L'argentí serà un dels principals perills per a la defensa blaugrana tot i que Márquez no vol obsessionar-se amb això: "És un jugador que a la seva època va marcar força gols contra el Barça, però esperem que ara sigui diferent."

L'adaptació

Però la feina de Márquez i dels seus companys abans d'aquest partit, però, és la d'arribar-hi amb en les millors condicions. Aquest i el Club Amèrica seran els dos rivals a batre: "Nosaltres ens hem de preocupar del nostre treball. Si fem el que venim fent últimament, potser no tindrem problemes, però si que el més important és adaptar-nos, que de moments ens està costant. Esperem estar al cent per cent."

Favoritismes

Márquez a més, ha donat la raó a Ronaldinho en dir que el Barça no es pot considerar el favorit de la competició: "Estant tant poc de temps aquí, això ens desafavoreix. Si estiguéssim en millors condicions potser si podríem dir que som favorits."

Un partit especial per a Márquez
Un altre compatriota

Però a banda de Márquez, entre els convocats del Barça per a aquest Mundial de Clubs de la FIFA hi ha un altre mexicà. Es tracta del davanter del 'B' Giovani Dos Santos. Márquez parla sobre el seu jove compatriota. "Ja va estar amb nosaltres a la pretemporada, el coneixem i va creixent. És un jugador de moltes qualitats però hem d'anar pas a pas."

 

Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana