08.02.2007 23:15

La regularitat blaugrana tomba l'amfitrió (62-77)

El Winterthur FC Barcelona ha superat l'amfitrió de la Copa del Rei (62-77), l'Unicaja de Màlaga, i ja es troba a semifinals. Trias i Navarro han liderat un Barça més regular que mai que, a més, ha hagut de fer front a la lesió de Vázquez. Dissabte espera el DKV.

Ni la pressió ambiental ni la irregularitat. Ni tampoc la inoportuna lesió de Fran Vázquez en el segon període. Res ha pogut amb el Winterthur FC Barcelona aquest dijous a Màlaga. Els d'Ivanovic, que han mostrat la seva millor i més regular cara de tota la temporada, han superat un Unicaja impotent en atac (62-77). Un Trias inmens (18 punts, 8 rebots, 29 de valoració), un Navarro (14 punts) que ha aparegut quan més ho necessitava l'equip i, sobretot, una intensíssima defensa durant els 40 minuts han permès que el Barça superés un Unicaja que no ha sabut treure rendiment de les baixes de Kasun i Vázquez en el bàndol visitant. Ara, a semifinals, el Winterthur FC Barcelona s'enfrontarà contra el DKV Joventut per un lloc a la gran final.

Santiago, aturat

Unicaja i Barça han començat el partit a un ritme altíssim. Fruit d'això també han arribat algunes imprecisions en atac, sobretot per part del bàndol amfitrió. Els blaugranes han sabut aturar la referència sota l'anella dels malaguenys, Santiago, i amb uns inspirats Basile i Navarro han aconseguit un bon avantatge al final del primer quart (10-21). La intensitat defensiva blaugrana, clau per provocar tirs forçats del rival.

Domini tot i la lesió de Vàzquez

El segon quart ha continuat en la mateixa línia que el primer. El Winterthur Barça, excel·lent al darrere, impedia a l'Unicaja fer un sol bàsquet amb comoditat. I al davant els homes d'Ivanovic estaven encertats: Trias, Ukic, Kakiouzis i Grimau han aportat punts per als visitants que, en cas d'error, també aconseguien fer-se amb el rebot ofensiu. La desgràcia d'aquest segon període ha estat una mala caiguda de Fran Vázquez, que no ha tornat a jugar en tot el partit per una lesió al cap. El Barça, ja amb la baixa de Kasun, perdia un altre home alt.

Els blaugranes, tot i aquesta pèrdua, s'han mostrat sòlids al darrere, fins arribar a obtenir un màxim avantatge de 16 punts (minut 14, 16-32). Els locals, però, no s'han tirat enrere i han retallat diferències amb dos triples consecutius de Tusek. El ritme no baixava. A la mitja part, 30-42 per al Barça.

Navarro, líder

Quatre minuts han hagut de passar perquè el Barça anotés la seva primera cistella de la segona meitat. L'ombra del tercer quart fatídic per als blaugranes començava a fer-se present fins que ha aparegut Navarro. Set punts seus gairebé consecutius han servit per respondre els sis d'un Cabezas molt efectiu en les seves penetracions (39-52). Els jugadors d'Ivanovic, que no han deixat de ficar les mans en defensa, aconseguien encistellar amb més facilitat que els malaguenys. El parcial d'aquest tercer període ha estat de 12-13 favorable als blaugranes, que encaraven els darrers deu minuts amb 13 punts d'avantatge (42-55).

Sense errors de concentració

Un parcial inicial de 5-0 per a l'Unicaja en el darrer quart ha posat els locals a vuit punts (minut 32, 47-55). El Winterthur FC Barcelona tenia el partit a favor, però Cabezas tirava del seu equip a base triples, idees en atac i intensitat defensiva. El partit, a falta de menys de cinc minuts del final, s'ha tornat més lent. El públic també es feia notar. Es preveia un final d'infart, ja que l'Unicaja s'havia apropat fins a sis punts.

Un Barça molt tranquil, però, ha evitat un final d'aquest tipus. Una cistella de Trias i un triple de Kakiouzis a menys de dos minuts per al final han posat un 58-69 al marcador que deixava el partit vist per sentència. Fins el final, encert total en els tirs lliures blaugranes, que han servit per donar el triomf final als d'Ivanovic, que s'han imposat en cadascun dels quatre quarts del partit. Dissabte, DKV -Barça a semifinals.